To syriske mænd lokkede ung kvinde i baghold og voldtog hende brutalt – alligevel erklærer den ene sig ”fuldstændig lamslået” over straf

Foto fra Hobro (Google Maps)

En 22-årig kvinde oplevede et sandt mareridt, da hun en iskold januar-nat i år blev voldtaget på en øde plads i Hobro.

 

To mænd med syrisk baggrund havde lokket hende hen på den såkaldte Ambuplads. De væltede hende om kuld, tog kvælertag på hende og holdt hende for munden.

 

Så trak de bukserne af hende, rev hendes trusser i stykker og voldtog hende på skift.

 

De to gerningsmænd var henholdsvis 17 og 18 år dengang.

 

Løj om veninde

Den stærkt påvirkede kvinde afgav mandag forklaring for lukkede døre ved Retten i Aalborg. De tiltalte sad imens i et separat lokale.

 

Hun fortalte, at hun havde været i byen den pågældende lørdag aften sammen med en veninde. Undervejs var hun kommet væk fra veninden.

 

På et tidspunkt foregav de to syriske mænd, at veninden befandt sig grædende på Ambu-pladsen, og den løgn hoppede den 22-årige på. Det skulle hun i den grad komme til at fortryde.

 

”Hun lagde selv op til det”

Mændene nægtede sig skyldige og påstod, at kvinden selv havde lagt op til dem. Til det bemærkede Peter Rask, anklager ved Nordjyllands Politi:

 

”Det skriger til himlen, at en ung kvinde i januars kulde skulle dyrke sex med nogen, hun ikke kender. Og så endda med to personer. Jeg mener ikke, der er skyggen af tvivl om, at der i denne her sag er tale om forsætlig voldtægt.”

 

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Det mente domsmandsretten åbenbart også. De to tiltalte fik hårde domme set ud fra normal praksis. De blev straffet med hver fire års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

 

Dommene blev dog straks anket til Vestre Landsret.

 

Forsvareren: synd for den unge gerningsmand

Forsvareren for den unge mand, der var 17 år på gerningstidspunktet (nu 18 år), siger, at hans klient er ”fuldstændig lamslået” over den hårde dom.

 

Forsvareren, Rasmus Amundusson, henviser til, at personer under 18 år normalt tildeles lavere straf.

 

”Fire års fængsel er godt nok lang tid for en dreng på 17 år,” siger han.

 

Det skulle den unge syrer måske have tænkt på, inden han udsatte kvinden for en hæslig oplevelse, som hun måske aldrig kommer sig over.

Læs også
Undgå sexoverfald på kirkegården – tysk avis formidler råd til kvinder

 

Ikke-vestlige indvandrere står for 23 procent af voldtægter

Ikke overraskende er anklager Peter Rask tilfreds med dommen. Han siger:

 

”Sidste år blev loven skærpet, så en overfaldsvoldtægt som udgangspunkt skal give tre år og seks måneders fængsel. Men retten fandt altså denne voldtægt så grov, at man landede på fire år.”

 

Ikke-vestlige indvandrere udgør cirka 6 procent af befolkningen i Danmark. Men de står for 23 procent af alle voldtægter (Justitsministeriets Forskningskontor).

 

Redaktionen og Ritzau

 

http://amtsavisen.dk/Mariager-112/Unge-maend-kendt-skyldige-i-gruppevoldtaegt-Loej-for-at-lokke-kvinden-med-sig/artikel/345259

 

Læs også
En kvinde blev voldtaget i Sverige – derefter udsendte politiet et signalement … af kvinden
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…