Kommunalvalg: DF-politikere insisterer på danske værdier – så kom de i forhør på TV

Dansk Folkeparti i Horsens er kommet med et markant krav op til kommunalvalget den 21. november.

 

Man vil kun støtte en borgmesterkandidat, hvis vedkommende garanterer, at alt halalslagtet kød fjernes fra de kommunale køkkener og ikke serveres til borgerne i kommunalt regi.

 

En pressemeddelelse om dette er underskrevet af partiets lokale spidskandidat, Claus Kvist Hansen, og lokalformand og kandidat Michael Nedersøe.

 

Dermed lander partiet i Horsens med et brag værdidebatten i den kommunale valgkamp.

 

Det er vi ikke vant til i Danmark. Vi er ikke vant til, at politikere tager vores værdier så alvorligt, at de tillægger dem en afgørende rolle i en valgkamp.

 

Men i Horsens gør de det altså.

 

Det bryder de meget islamvenlige journalister sig ikke om. Mandag morgen var Claus Kvist Hansen således til et forhørslignende interview på TV2 News.

 

Ufrihed og konflikter i religionens navn

Udgangspunktet for Claus Kvist Hansen og de andre er den helt afgørende værdi, at det danske samfund ikke skal styres af religion. Vi har et verdsligt samfund.

 

I islam er det derimod de religiøse dogmer, der bestemmer, hvordan samfundslivet skal indrettes. Religionen er samtidig en politisk ideologi.

 

Der ligger en kæmpestor kvalitet i, at danske borgere kan omgås hinanden uden at skulle styres af religiøse krav og stridigheder.

 

I den vestlige historie har vi prøvet et religiøst styret samfund, og det var befængt med konflikter og undertrykkelse.

 

Nu møder vi hinanden som borgere i hverdagen, mens religionen er en privatsag. Det skaber et frit og fredeligt samfund.

 

Forhørslederen

Det er dette samfund, som Claus Kvist Hansen og de andre ønsker at værne om.

 

De ønsker således ikke, at vi skal påtvinges religiøse regler i vores hverdag. Blandt andet i form af halalslagtet kød i kommunale institutioner. De insisterer på, at vi er et verdsligt samfund.

 

Studieværten/forhørslederen på TV2 News afkrævede ham svar på, hvorfor han nu ville blande religion ind i den kommunale mad.

 

Kvist Hansen svarede, at det var muslimer, der blandede religion ind i den kommunale mad, og det ønskede han ikke at blive underkastet. Samtidig påpegede han, at journalister aldrig satte spørgsmålstegn ved dette.

 

Fundamentale værdier

Interviewet afslørede, at studieværten end ikke var klar over, at halalslagtning foregår under islamiske bønner.

 

Dette er en del af en islamisk identitet. Og en sådan identitet har man ret til i et frit samfund.

 

Men det er en del af en dansk identitet, at man ikke vil have sit kød velsignet i Allahs navn.

 

Derfor er det naturligt, at man ikke vil påtvinges halalkød i kommunale institutioner. Og derfor er det naturligt, at man kræver mærkning af halalslagtet kød i butikkerne, så forbrugeren selv kan vælge.

 

Hvert enkelt parti i hver enkelt kommune må naturligvis afgøre med sig selv, hvilke emner de vil sætte øverst på dagsordenen i den kommunale valgkamp. Ældrepleje og børnepasning står gennemgående højt.

 

Men det er i sig selv velgørende, at der findes politikere, der vil kæmpe for helt fundamentale værdier i det danske samfund.

Del på Facebook