Tilløb til borgerkrig: Skud mod civil politibil i indvandrerghetto var planlagt

Google Map

Københavns Politi krævede tirsdag tre medlemmer af banden Loyal To Familia (LTF) varetægtsfængslet for drabsforsøg på to politibetjente fredag aften i sidste uge.

 

Betjentene befandt sig i en civil politibil i Mjølnerparken.

 

Allerede lørdag blev de tre fremstillet i grundlovsforhør sigtet for drabsforsøg. Men da anså dommeren ikke politiets beviser for stærke nok til mere, end at fængslingen blev opretholdt i tre gange 24 timer.

 

Nu er politiet så kommet med en ny sigtelse.

 

Planlagt og aftalt

Den siger, at de tre bandemedlemmer på 18, 19 og 20 år havde planlagt skyderiet på forhånd. Ifølge politiet skete det efter fælles forståelse og forudgående aftale.

 

Fredag aften klokken 18.40 skal de to af dem have sat sig på en scooter med en ladt revolver, hvorefter de kørte mod Mjølnerparken. Her fyrede de omkring klokken 19 fem skud af mod den civile politibil.

 

Ifølge sigtelsen kørte de to herefter væk på scooteren og gennem et stisystem, hvor de blev samlet op af det tredje bandemedlem i en personbil. Klokken 19.15 blev de alle tre anholdt.

 

Udover sigtelsen for skyderiet er de tre også sigtet for besiddelse af en revolver med ammunition. De nægter sig alle skyldige i begge sigtelser.

 

Efter begæring fra anklageren besluttede dommeren, at grundlovsforhøret skulle gennemføres for lukkede døre. Det skete med henvisning til, at det kan skade sagens opklaring, hvis visse oplysninger kommer ud.

 

Blodige konsekvenser

Læs også
Video: Vred indvandrer truer – min datter bliver snart dommer, hun kommer efter dig

Det står endnu ikke klart, om politiet giver belæg for, at de tre anklagede vidste eller burde have vidst, at de skød mod en politibil.

 

Men politiets påstand om, at det var et planlagt og aftalt skyderi, peger i den retning. Hvorfor skulle de ellers skyde mod netop denne bil?

 

Hvis der er tale om et overlagt angreb på politifolk, bringer det bandekonflikten op på et helt nyt plan.

 

Beskydningen af bilen var ikke en tilfældig hændelse, men et koldblodigt drabsforsøg. Hvis det var bevidst rettet mod politiet, er det jo tilløb til en slags borgerkrig.

 

Hvis en sådan borgerkrig udvikler sig, kan konsekvenserne blive blodige.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…