Sverige forbyder flyvninger til Irak og rammer dermed irakiske flygtninge, der tager hjem på ferie i Irak

Colourbox
Udskriv

Medens den amerikanske præsident Donald Trump (Rep.) ihærdigt forsøger at forbyde irakere adgang til USA, går man i Sverige den modsatte vej.

 

Den svenske Transportstyrelse har nu forbudt alle flyvninger mellem Sverige og Irak.

 

Det skyldes, at situationen i Irak ganske enkelt ikke er sikker nok til, at styrelsen kan tillade rejsende at flyve mellem de to lande, skriver CHECK-IN.dk.

 

”Vi forstår, at vore beslutninger påvirker de rejsende, som ikke længere er i stand til at flyve til og fra Irak, men vi er nødt til at sætte passagernes sikkerhed først,” siger Simon Posluk, som er chef for Transportstyrelsens sø- og luftfartsafdeling.

 

Forbuddet rammer tre luftfartsselskaber

Således annullerede Transportstyrelsen i sidste uge de tilladelser til at flyve mellem Sverige og Irak, som de tre luftfartsselskaber Iraqi Airways, Germanie og Zagros Air har benyttet til at flyve fra Sverige til de irakiske lufthavnene i Erbil, Sulaymaniah, Najaf og Bagdad.

 

Forbuddet vil især ramme de mange irakiske flygtninge, som hvert år tager på ferie i Irak. Her i avisen har vi tidligere skrevet, at der i 2009 var tre ugentlige flyafgange fra Sverige til Irak, og så sent som i 2014 var sagen om irakiske flygtninge, der flyver hjem på ferie i Irak, oppe og vende i Folketinget.

Læs også
Sverige: Patienter dør, fordi der mangler plads på hospitalerne – samtidig bliver der brugt milliarder på asylsystemet

 

I et svar til Dansk Folkepartis ordfører, Martin Henriksen, oplyste daværende justitsminister Mette Frederiksen (S), at trafikken fortsat finder sted.

 

Tre irakere havde dengang fået deres opholdstilladelse inddraget af Udlændingestyrelsen på grund af talrige flyveture til Irak, men afgørelsen blev underkendt af Flygtningenævnet, som de tre irakere havde klaget til

 

Men flygtningene kan fortsat flyve hjem via Danmark

I modsætning til Sverige er der ikke noget forbud mod flyvninger fra Danmark til Irak, så der er stadig mulighed for irakiske flygtninge at flyve hjem på ferie i det Irak, de af sikkerhedsmæssige grunde er flygtet fra.

 

I Danmark er det Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, der administrerer flyvetilladelserne mellem Danmark og lande udenfor EU, men i modsætning til Sverige har de danske myndigheder ikke hjemmel til at forbyde flyvninger til bestemte områder.

 

Læs også
Han kaldes ‘uledsaget flygtningebarn’ – men det har ikke afholdt ham fra at vifte med sit lem foran chokerede kvinder

”Vi har ikke kompetence til at forbyde operatører at beflyve land X, Y, Z og så videre,” siger pressechef i Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, Kim Voigt Østrøm til CHECK-IN.dk og fortsætter

 

”Ved hjælp af en række kilder, herunder de europæiske luftfartsmyndigheder, holder vi dog løbende operatørerne orienteret om blandt andet de sikkerhedsmæssige forhold.”

 

Herefter er det op til operatørerne at afgøre, om de vil flyve eller ej.

 

Således kan Iraqi Airways fortsat flyve fa København til Najaf, Erbil og Bagdad.

 

Siden 2015 har luftfartsselskabet ifølge CHECK-IN.dk haft forbud mod at flyve til og fra Europa på grund af dårlig vedligeholdelse af flyene, og har af samme grund andre flyselskaber til at beflyve deres ruter.

 

Læs også
25 procent af ledige lejligheder er reserveret til indvandrere – svenskere må bo i barakker

http://www.check-in.dk/danmark-kan-ikke-foelge-svensk-irak-forbud/

 

https://denkorteavis.dk/2015/kan-flygtninge-tage-hjem-pa-ferie-til-det-land-de-er-flygtet-fra-laes-her-hvad-der-skete-da-udlaen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ