Supervin fra vinprojekt i spanske Castilla y Leon

Vinområdet Castilla y León er et af Spaniens største og strækker sig med en række underområder fra Madrid i syd mod Portugal i vest og til de klassiske vindistrikter som eksempelvis Rioja og Navarra i nord.

 

Her produceres vin i alle afskygninger og kvaliteter, men den internationale trend mod stadig bedre kvalitet på bekostning af mængde er også et mantra her, og der investeres umådelige summer af euro i retablering af gamle vingårdes tekniske faciliteter og i forædling af druesorter.

 

Historiens sus

Historisk set har der allerede under det antikke Roms overherredømme været produceret betydelige mængder af vin, og af optegnelser fra den tid har kvaliteten været ganske høj, hvilket især tilskrives gode jordbunds- og klimaforhold. Gode traditioner for vindyrkning er således ført op til nutiden og fik et yderligere teknisk skub, da erfarne franske vinbønder, der måtte give op over for vinlusens hærgen i de sidste 10-år af 1800-tallet, søgte en ny lykke syd for Pyrenæerne og gav nyt knowhow til deres nye spanske kolleger.

 

Supergod landvin

Blandt de mere kendte af regionens underområder finder man Bierzo, Cigales, Ribera del Duero, Rueda og Toro, som alle kan pryde sig med oprindelsesgarantien D.O., men man skal ikke lade sig snyde af landvinsbetegnelsen ”Vino de la Tierra de Castillo y León”, hvis den fremgår af etiketten. Den garanterer oprindelse, men kan dække over en ”Super-Castillaner” ligesom en italiensk ”Supertoscaner”, som man jo ikke sådan lige kan foragte.

 

Urueña’s Arv

Et af de nyere tiltag i Castilla y León er det 15 år gamle renoveringsprojekt ”Heredad de Urueña”, der er iværksat af en velhavende forretningsmand José Luis Rodriguez Leon og hans familie, der har rødder i området. (Heredad er det spanske ord for ”arv”, altså ”Urueña’s Arv”). Den oprindelige vingård, der var baggrund for initiativet, ligger i kultur- og fæstningslandsbyen Urueña tæt på provinshovedstaden Valladolid. Den stammer oprindeligt fra 1200-tallet, men renoveringen vedrører bygninger og kældre fra slutningen af det 17. århundrede. Det fremgår af billederne, at der er sket ting og sager – mildt sagt.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

 

Produktionen i de nye omgivelser startede i 2010 på et 20 hektar stort areal, hvor man koncentrerer sig om to Tempranillo-druevarianter, som hedder Tinta de Toro og Tinta del Pais, men man eksperimenterer også med internationale druer som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah.

 

Hos D’Wine i Aalborg

Vinene fra Heredad de Urueña importeres af vinfirmaet D’Wine i Aalborg, som alle bedømmes til 6 topstjerner:

 

2011 Forum, Tinta de Toro og Tinta del Pays, Heredad de Urueña, Vino de la Tierra de Castilla y León. Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 109 kr. ved køb af 6 flasker.

 

2014 Santo, Merlot, Heredad de Urueña, Vino de la Tierra de Castilla y León. Normalpris 209 kr. – Tilbudspris 129 kr. ved køb af 6 flasker.

 

2014 Santo, Syrah, Heredad de Urueña, Vino de la Tierra de Castilla y León. Normalpris 219 kr. – Tilbudspris 139 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

2012 Santo, Tempranillo, Heredad de Urueña, Vino de la Tierra de Castilla y León. Normalpris 219 kr. – Tilbudspris 139 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…