Forårsbebuderen over dem alle: Storken er kommet til Danmark – læs her hvor …

Arkivfoto Storkene.dk

Velkommen til STORKENE.DK

 

Forårsbebuderen over dem alle har været i Esbjerg

 

Den 5. marts er storken set i Esbjerg

 

Endelig skete det. Fuglen, der varsler forårets komme, landede søndag ved Esbjerg, ikke langt fra Fiskeri-og Søfartsmuseet. Og det var ikke kun en enkelt stork, men hele to af slagsen. Nadja Wilhelmsen, der så storkene, måtte gnide øjnene en ekstra gang, for lige at sikre sig, at det ikke var et fata morgana hun havde.

 

Storkene lande i nogle udgåede træer ved Tarphagevej. Nadja Wilhelmsen var egentlig ude for at se på sæler der blev fodret og havde ikke regnet med at skulle se storke denne regnvåde søndag. Men storke var det – helt klart sorte vinger og hvid krop samt røde ben.

 

Lørdag blev der også rapporteret en stork ved Vidåen trækkende i nordlig retning lørdag.

 

Storkene de første trækkende af slagsen i Danmark i 2017.

 

Storkene kan bare komme an

Og det var ikke uventet, at storken ville komme tidligt. Rigtig mange storke er allerede ankommet til Sydslesvig og derfor var det ikke uventet, at storken også snart ville krydse grænsen til Danmark.

 

De storke der ankommer her i marts måned, har primært overvintret på den iberiske halvø, hvorimod de storke der overvintrer i Afrika først ankommer i april måned. Man regner med, at 25-30.000 storke har droppet trækket til Afrika og nu blot trækker til Sydeuropa for at tilbringe vinteren der. Og den korte afstand er medvirkende årsag til, at de kommer langt før de storkene fra Afrika.

 

Og storkene kan bare komme an – det er ikke storkeboliger der mangler siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen

Læs også
Gribskov Kommune kaldes Nordsjællands perle – få en guide her

 

“Lørdag blev storkereden i Smedager ved Tinglev sat i stand og søndag blev hele 5 storkereder i Ribe gjort klar. I næste weekend er det så storkerederne i Nørreådalen ved Viborg der skal istandsættes, så de er klar til storkeparrets ankomst der”.

 

Storken har det ikke nemt i Danmark. Sidste år var der blot 3 storkepar i Danmark, men grundet stor fremgang i Vesteuropa generelt, forventes det, at flere storkepar vil forsøge sig med yngel i de kommende år. De tre danske storkepar var i Smedager i Sønderjylland, I Nørreådalen ved Viborg og i Gundsølille ved Roskilde.

 

storkene.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…