Tungt bevæbnet politi anholdt gymnasieelev for trusler om skoleskyderi

Københavns Politi har i dag anholdt en 18-årig mand, fordi han havde fremsat trusler, der kunne opfattes som oplysninger om et forestående skoleskyderi. Politiet er nu i gang med at afhøre den 18-årige, som ikke har haft til hensigt at begå skoleskyderi, men med sine trusler, har skræmt andre og givet anledning til en større politioperation.

 

Klokken 12:05 fik Københavns Politi anmeldelse om, at der var rundsendt en sms med formuleringen “ik komme i skole i morgen, loadet gun” på Ørestad Gymnasium på Amager.

 

Politiet igangsatte straks en større operation og fik lokaliseret afsenderen, der befandt sig i et klasselokale på gymnasiet. Anholdelsen skete uden dramatik, men med brug af tungt bevæbnet politi.

 

Den 18-årige sidder nu som beskrevet, til afhøring på Station Bellahøj.

 

Dumt og uansvarligt

– Sagen her viser, hvorfor man på ingen måde skal lave sjov med trusler om skoleskyderier og lignende. På grund af det generelt høje trusselsniveau, vi har i Danmark, så bliver den slags taget meget alvorligt af politiet.

 

Dette har medført en omfattende politiaktion og andre elever er formentlig blevet opskræmt. Det er både dumt og uansvarligt af den der har fremsat truslerne og den 18-årige er nu sigtet, siger den centrale efterforskningsleder René Jensen.

 

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer i sagen.

 

Politirapport fra Københavns Politi

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…