Romaerne giver sig ud for at være tiggere, men et skjult kamera afslører, at de er alt andet end stakkels fattige mennesker

Arkiv/Skærmprint fra en helt anden sammenhæng / NRK

Midt i blandt os findes en snylterkultur,som du måske ikke kender.

 

Store grupper af romaer (sigøjnere) bor i store huse i Bergen. Udadtil er de sølle tiggere. Men virkeligheden er en helt anden. Det er afdækket af norske journalister i en tv-udsendelse på over en time.

 

Journalisterne har fulgt romaerne med skjult kamera igennem to år.

 

Udsendelsen viser hvordan naive nordmænd bliver taget ved næsen af kyniske bagmænd. Udsendelsen kan ses nederst i artiklen.

 

Med skjult kamera og overvågning afdækkedes i episoden Lykkeland, hvordan romaerne arbejder sammen i netværk.

 

I udsendelsen viser, at der er tale om store netværk af organiseret kriminalitet, som tjener tykt på kriminalitet i Norge.

 

De tiggere, flaskesamlere og musikere man ser i gadebilledet er ofte blot en facade for organiseret narkohandel, prostitution med mere.

 

I Bergen var over 40 kvinder tilknyttet netværket.

 

Politiet kunne fortælle om massivt salg af ulovlige vanedannede piller, som blev gravet ned i store lagre i blomsterbede i parker, og derefter gravet op i portioner og solgt til narkomaner.

 

Ingen af de kortlagte rumænske mænd havde arbejde, men netop mændene havde luksustøj og dyre forbrugsgoder.For eksempel tilhørte en kæmpe BMW  en mand, der er dømt for både vold og voldtægt i Sverige.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

100 mill. kroner er sendt fra Bergen fra privatperson til privatperson i Rumænien  (gennem ét år), ligesom 700 mill. kr. er sendt fra hele Norge fra privatperson til privatperson i Rumænien. Rumænien er det land, der modtager flest pengeoverførsler udenom bankerne.

 

Udsendelsen viser, hvordan sigøjnere i Skandinavien hylder deres bosser og mafiasystemet  på Facebook.

 

På facebook viser de også hinanden fotos af vilde fester ,dyre biler og de kæmpevillaer de har bygget i hjemlandet.

 

Journalisterne tog til flere rumænske landsbyer og så husene. Ligeledes på facebook viser romaer fotos med store bunker af 500 krone- og tusindkronesedler, der er høstet i Skandinavien,og der prales med hvor hurtigt det gik at tjene pengene!

 

Det norske politi og frivillige hjælpearbejdere fortæller, at det er et yndet træk at få gjort en pige gravid tidligt. Så kan man holde hende som teenage-prostitueret i Skandinavien, for barnet hjemme i den rumænske landsby fungerer som gidsel. Alfonsen tager 50% af indkomsten og de prostituerede viser generelt ikke interesse for at stoppe denne menneskehandel.

 

Filmen viser at rollerne fordeles på ledere, løbere, chauffører, prostituerede, musikere og tiggere. Man bor mange sammen til fremleje og turnerer rundt i Skandinavien.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Mere end tusind rumænere er udvist af Norge for kriminalitet.

 

Programmet, der også var i rumænske byer, hedder “Lykkeland”, og det kan absolut anbefales.

 

En kommende udsendelse vil hedde Jenter til salg.

 

https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt     Lykkeland  18.04.17

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…