Rigspolitiet: Dramatisk stigning i seksualforbrydelser og voldskriminalitet

Colourbox

Danskerne lever i stigende grad md risiko for at blive udsat for især vold og sædelighedsforbrydelser, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigspolitiet

 

Den samlede straffelovskriminalitet er ifølge Rigspolitiet steget med 1,8 procent i første kvartal 2017 i forhold til samme periode sidste år.

 

Det er især inden for den personfarlige kriminalitet, den store stigning finder sted, og der er her tale om en udvikling, der har fundet sted gennem de senere år.

 

Voldsom stigning i vold og sædelighedskriminalitet

I årets første kvartal modtog politiet således 4.340 anmeldelser om vold. Det er en stigning på 12 procent i forhold til samme periode sidste år.

 

I samme periode blev der indgivet 1.067 anmeldelser om sødelighedsforbrydelser, hvilket er intet mindre end en stigning på 49,2 procent i forhold til første kvartal af 2016.

 

”Størstedelen af stigningen i voldanmeldelser vedrører simpel vold samt vold eller trussel om vold mod person i offentlig tjeneste, mens der derimod er sket et mindre fald inden for den grovere vold. Det flugter med den udvikling, vi har set de seneste år,” skriver Rigspolitiet i sin pressemeddelelse.

 

Seksuelle krænkelser på nettet

I pressemeddelelsen kommer Rigspolitiet ikke nærmere ind på eksempelvis antallet af voldtægter og forsøg på voldtægt, men nøjes blot med at konstatere, at:

 

”Særligt på sædelighedsområdet medfører digitaliseringen, at antallet af seksuelle krænkelser på nettet vokser. Udviklingen inden for sædelighedskriminalitet præges af et mindre antal meget omfangsrige sager, hvor den samme person er anmeldt for mange ensartede forhold.”

 

Færre indbrud og færre røverier

I forhold til første kvartal sidste år blev der i har i årets første kvartal begået 1.700 færre indbrud i private hjem, hvilket er et fald på 17,8 procent.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

 

Desuden blev der i forhold til årets tre første måneder sidste år begået 65 færre røverier i år, hvilket svarer til et fald på 12,5 procent, ligesom også antallet af hærværk er faldet med 800 færre tilfælde, hvilket svarer til et fald på 12,9 procent.

 

Totalt blev der i første kvartal 2017 anmeldt 456 tilfælde af røverier og 5.468 tilfælde af hærværk, skriver Rigspolitiet.

 

Den Korte Avis følger op på tallene

Som det vil fremgå, er det meget sporadiske tal, Rigspolitiet oplyser. Således skøjtes der let hen over typen af sædelighedsforbrydelser, hvor der efterlades et indtryk af, at det helle blot foregår på internettet.

 

Så snart Danmarks Statistik har fået bearbejdet Rigspolitiets tal og offentliggjort, hvilke typer kriminalitet, der ligger bag eksempelvis begrebet sædelighedsforbrydelser, vil Den Korte Avis følge op med mere præcise informationer.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…