Politisk korrekt fagforbund: Dansk Sygeplejeråd vil beholde islamiske tørklæder på hospitaler

Region Syddanmark er på vej med et forslag, der forbyde alle religiøse og politiske symboler på sygehusene i Region Syddanmark.

 

Og nu er dette ønske om at forbyde ansatte at bære religiøse symboler på sygehusene i Region Syddanmark kommet ét skridt tættere på at blive opfyldt. (DKA 29.3)

 

Men det går Dansk Sygeplejeråd nu imod. (ritzau)

 

En af de mest fundamentale forudsætninger for et demokrati og frie og lige individer er et sekulært samfund. Religion skal generelt være en privat sag og holdes ude af det offentlige rum.

 

Et samfund der ikke er sekulært men præget af religion, bliver ofte et samfund med konflikter og gruppeinteresser.

 

Men at det er sådan, det har de politisk korrekte kræfter efterhånden fortrængt.

 

Forhistorien

I november foreslog rådsmedlemmer fra Liberal Alliance og Nye Borgerlige at forbyde sundhedspersonale ansat i regionen at gå med synlige religiøse, politiske og ideologiske symboler.

 

Forslaget kom i forlængelse af et forslag fra Dansk Folkeparti. De havde  tidligere foreslået at forbyde muslimske tørklæder. Det er dog ulovligt, da det er forskelsbehandling, lød vurderingen.

 

Forslaget blev støttet af Venstre og Konservative. Det blev derefter sendt til granskning hos regionens jurister samt til høring i medarbejderudvalgene.

 

Det er denne granskning som nu er afsluttet med en vurdering af, at det er inden for lovens rammer at forbyde religiøse symboler på en arbejdsplads.

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

 

Der er hermed givet grønt lys til at lave et sådant forbud. Og Liberal Alliance og Nye Borgerlige fremsætter nu forslaget igen.

 

Rådsmedlem fra Liberal Alliance Marianne Mørk Mathiesen glæder sig over, at det juridiske nu er på plads.

 

Hun har tidligere sagt: “Jeg er selv læge og politiker, og på min lægevagt kunne jeg ikke drømme om at bære et badge for mit parti. Forslaget går ud på, at vi skal beholde patienten i centrum, og det er deres tilstand det handler om. Derfor skal både politiske og religiøse symboler væk fra sundhedspersonalet, siger Marianne Mørk Mathiesen, der selv er praktiserende læge i Esbjerg.

Hun mener, at konklusionen falder fint i tråd med denne måneds afgørelse fra EU-Domstolen om, at arbejdsgivere har lov til at kræve religiøs neutralitet af visse medarbejdere.

 

Ifølge hende er et forbud vigtigt af hensyn til regionens syge og sundhedsbrugere.

 

– På et hospital er patienterne i centrum. De skal ikke konfronteres med, hvad personalet, der behandler og plejer dem, mener politisk og ideologisk, siger hun.

 

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro

Rådsmedlemmet mener, at de religiøse symboler kan være en glidebane.

 

Muslimer

Det er især muslimske kvinders ønske om at bære islamisk tørklæde, som er årsag til at forslag om forbud nu dukker op.

 

– Vi har fået en del muslimer i vores land, og de skal selvfølgelig have lov til at vise deres religiøse tilhørsforhold. Men som politiker må jeg være forudseende og sige, at når én ideologi kan få lov til at være synlig, så risikerer vi, at andre også vil være det.

 

Hun tilføjer, at hun ikke ser noget problem ved, at man bærer et kors under blusen.

 

– Det drejer sig kun om synlige symboler og om det personale, der har kontakt med borgerne.

Dansk Sygeplejeråd er imod

Dansk Sygeplejeråd tager nu afstand fra forslaget fra Region Syddanmark.

Læs også
Morten var ved stranden med sine børn: ‘Fem muslimer’ omringede ham og truede med kniv: “Tror du bare, du kan gå her”

 

– Det er underligt at ville lave forbud på et område, som i øvrigt er velreguleret, siger formand Grete Christensen til ritzau.

 

Medarbejderne arbejder typisk ud fra et etisk kodeks for deres fremtræden på hospitalsgangene, fortæller hun.

 

– Der er i høj grad stor ansvarlighed i forhold til at være uniformeret og fremtræde troværdigt over for alle typer af patienter, siger Grete Christensen.

 

Grete Christensen har ikke hørt om problemer i forbindelse med hendes medlemmers ideologiske, politiske eller religiøse tilhørsforhold.

 

– Jeg forstår ikke behovet for det her. Det ser ud, som om man egentlig ønsker at lave et forbud, inden man har set, at der er et problem, siger hun og tilføjer:

 

– Det er problematisk at gå efter en religiøs retning.

Læs også
“Kunstige jomfruhinder”: Læger skal ikke vedligeholde overtro og uvidenhed

 

Danske regioner

Formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), afviser at lade sig inspirere af forslaget.

 

– Det har jeg svært ved at se, siger hun.

 

– Det allervigtigste er, at vores personale er dygtigt til at løse arbejdsopgaverne. Der er behandling nu engang det primære. Og så har vi religionsfrihed i landet. Det synes jeg, vi skal holde fast i.

 

– Jeg har svært ved at se, om der er et problem. Man skal ikke gå ind og lave vedtagelser på noget, der ikke er et problem, siger Ulla Astman.

 

Formanden understreger, at Danske Regioner ikke kan blande sig i, hvilke beslutninger Region Syddanmark træffer på området.

 

Læs også
Irak: I dag er 80 procent af de kristne “forsvundet” – Vesten gør ingenting

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/sygeplejersker-forbud-mod-religioese-symboler-er-problematisk/6591852

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…