Raqqa er tabt – men kampviljen er intakt, og det kommer vi til at mærke

Demonstration i Haag i Holland, hvor Islamisk Stats flag ses / You Tube

Raqqa i Syrien er tabt for Islamisk Stat. Islamisk Stat har nu ikke længere et territorium de kan kalde et kalifat.

 

Islamisk Stat prøver at komme til i Fillippinerne, men lige nu er der intet sted, hvor de kan udøve deres form for sharia.

 

Man skal leve som på profetens tid, men alligevel have computer, mobiltelefon og moderne lægehjælp.Ideologien er total inkonsistent.

 

Men det er for tidligt at tro at jihadisterne giver op.

 

“Nederlaget kommer først når viljen og ønsket om at kæmpe er borte” fortalte en jihadleder til forsker Pieter van Ostaeyen.

 

Ostaeyen har haft internetkontakt med række jihadister gennem en årrække.

 

Muslimer har en lang historie for at omdefinere tab til noget andet og for ikke at ville lade sig begrænse af det realistiske.

 

Det arabiske forår ses fx af nogle som en handling fra Allah , en sneskred som intet kan standse og som giver håb også  ude i ghettoerne.

 

Når ghettoens unge mænd bliver jihadister i Mellemøsten er det ofte for at udligne “brødres” pinsler, fortalte forsker Anja Kublitz.

 

Vi kommer snarere til at se en omgruppering med gamle Al Qaeda folk, slagne Islamisk Stat-tropper og nye utopister fra Europa. Men kvinderne hvad gør vi med dem, når de vil ind i smørhullet igen med deres børn avlet i kalifatet?

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…