Politifolk undrer sig over for Den Korte Avis: ”Hvorfor bliver Danny Abdalla ikke udvist – hvad med om I borer lidt i det?”

Arkiv

HOLSTEBRO: Efter domsafsigelsen ved retten i Holstebro torsdag, hvor den berygtede bandeleder Danny Abdalla ud over en forvaringsdom også fik sin tredje udvisningsdom, undrede et par civilklædte politibetjente sig.

 

Den første udvisningsdom fik han i 2003, hvor han blev idømt otte års fængsel for grov narkokriminalitet. Den anden i 2012 i forbindelse med en dom på ét år og otte måneders fængsel for røveri, og nu den tredje udvisningsdom denne torsdag i forbindelse med en dom på tidsubestemt forvaring.

 

Mange undrer sig over, hvorfor han stadig er her i landet. Blandt dem to civile politibetjente, som Den Korte Avis snakkede med efter domsafsigelsen med den tredje udvisningsdom.

 

Hvad med at bore lidt i hans forklaringer?

Den officielle begrundelse for ikke at udvise Abdalla kører på, at han vil risikere dødsstraf, hvis han bliver sendt til sit hjemland Libanon.

 

Her skulle han være på terrororganisationen Hizbollas dødsliste, efter at han skulle have samarbejdet med den israelske efterretningstjeneste Mossad om at snigmyrde hizbollalederen  Ragheb Harb i 1985.

 

Ligledes skulle Danny Abdalla have været delagtig i Mossads bortførelse af hizbollachefen sheik Abduk Karim Obeyd i 1989.

 

I 1989 flygtede Abdalla først til Israel og derpå til Danmark i 1992.

 

Og så var det, vi stod og undrede os uden for retsbygningen i Holstebro:

 

”Det måtte da have været oplagt for ham at få asyl i Israel, hvor han da set med myndighedernes øjne måtte være en folkehelt. Hvorfor pludselig flygte til Danmark?”

 

Og med en opfordring til Den Korte Avis lød det fra de to cvilbetjente:

Læs også
Danny Abdalla amok i retten – det gik ud over dommeren, der havde givet ham en forvaringsdom

 

”Hvad med at bore lidt i hans forklaringer?”

 

Det har Den Korte Avis forsøgt, men er løbet ind i en mur af tavshed. Især ville vi gerne vide, om Mossad har bekræftet Abdallas oplysninger, og ligeledes ville vi gerne have en forklaring på, hvorfor han forlod Israel og søgte asyl i Danmark.

 

Det lyder mærkeligt.

 

Er her på tålt ophold, men gør grin med betingelserne

Da Danmark ikke udviser folk til lande, hvor de kan risikere dødsstraf, og da man har taget Danny Abdallas forklaringer for gode varer, er han her på såkaldt tålt ophold.

 

Men de betingelser, der følger, har han hidtil set stort på og gjort grin med.

 

Læs også
Den ellers så barske Danny Abdalla tryglede i retten for at undgå en hård straf – “de lyver alle sammen”

I 2015 blev han således pålagt dagligt at melde sig i udrejsecenter Sandholm hver dag klokken 10.

 

Men det ignorerede han totalt i over et år i perioden fra juni 2015 til oktober 2016. Det er i den periode, han begik de forbrydelser, han nu er blevet dømt for.

 

Han blev anholdt og varetægtsfængsel til den nuværende sag den 18. oktober 2016.

 

Forinden havde han afsonet henholdsvis syv, 30 og 40 dage som straf for ikke at melde sig i Center Sandholm.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…