Politiets døgnrapport er støvsuget for indbrud – ” det er tryghedsskabende”, siger politiet

En borger i Aarhus er gået i rette med Østjyllands Politi. Han har nemlig opdaget, at politiets døgnrapporter stort set er støvsuget for hændelser af karakteren indbrud og det mener borgeren er forkert.

 

”Jeg gik her og troede, at jeg boede i Danmarks mindst kriminelle by. Der er nærmest aldrig omtale af indbrud på politiets døgnrapport eller i avisen mere. Og det var der ellers ofte førhen. Men her for nylig fandt jeg helt tilfældigt ud af, at der havde været tre indbrud i Spentrup. Uden at det havde stået noget sted,” siger borgeren Niels Højgaard til Aarhus Stiftstidende.

 

Aarhus Stiftstidende tog derpå kontakt til Østjyllands Politi, der kunne bekræfte, at politiet bevidst har valgt at udelade informationer om indbrud i politikredsen.

 

”Ledelsen har truffet den beslutning, at der ikke længere generelt oplyses om indbrud på døgnrapporten. Det er besluttet, fordi politiet ikke mener, at den slags informationer er tryghedsskabende for borgerne. Kun i de tilfælde, hvor der er oplysninger i sagen, som politiet vil kunne bruge i efterforskningen, eller som er til gavn for borgerne, så fortæller vi om indbrud. Sådan har det været det seneste års tid, siger Marianne Morgen pressekoordinator hos Østjyllands Politi. (Aarhus Stiftstidende)

 

Falsk tryghed

Borgeren Niels Højgaard der er pensioneret lærer mener politiets beslutning luller borgerne ind i en falsk tryghed. Niels Højgaard har selv haft indbrud i sit hjem flere gange.

 

Men politiet mener ikke at det giver falsk tryghed, at borgerne ikke kan læse om indbrud, der måske har berørt deres eget kvarter.

 

”Jeg synes bestemt ikke, at vi leverer falsk tryghed. Selv hvis vi nævner, at der er sket indbrud på en given vej i en given by på et givent tidspunkt, så er det jo ikke sikkert, at tyven vælger at komme der i nærheden næste dag. Og der er også nogle borgere, for hvem det ikke er så sjovt at være på døgnrapporten eller i avisen med, at de har haft indbrud. De hensyn skal vi også tage, siger stabschef Frits Kjeldsen til Aarhus Stiftstidende.

 

En bedre døgnrapport

Niels Højgaard er altså utilfreds med, at politiet vælger at udelade informationer om indbrud. Men omvendt er der tilsyneladende også borgere der mener, at politiets døgnrapport er blevet bedre uden oplysninger om indbrud.

 

” Indtil videre så står vi fast på det her. Og der er faktisk nogle, der har sagt til os, at de synes, at døgnrapporten er blevet bedre, efter vi har ændret den,” siger Frits Kjeldsen. (Aarhus Stiftstidende)

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Man være enig i, at det ville være super skønt, hvis man slet ikke skulle læse om stakkevis af indbrud, stort set hver evigt eneste dag, for det er da højst nedslående, at Danmark ligger helt i top i Europa, hvad angår indbrud. (Tv2)

 

Men hvis man ikke vil læse eller vide noget om hvad der sker i samfundet af den dårlige slags, så kan man jo lade være med at læse politiets døgnrapport.

 

I hvert fald tilkommer det ikke politiet, at være smagsdommere for hvad borgerne bør vide eller ikke vide.

 

Så til Østjyllands Politi: Det er en ommer!

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…