Politiet understreger, at to kriminelle er ”pæredanske” – men når de kriminelle er indvandrere, skal der ikke tales om det

Mandag aften begik to 14-årige drenge et væbnet røveri mod en OK Plus-tank i Elling nord for Frederikshavn. Muligvis har der været flere gerningsmænd.

 

Vagtchef Jes Falberg fra Nordjyllands Politi omtaler demonstrativt de to unge gerningsmænd som ”pæredanske”. Ordet ”pæredanske” blev trukket op i Ekstra Bladets overskrift.

 

I langt de fleste tilfælde oplyser politiet ellers ikke, hvilken national eller etnisk baggrund gerningsmænd har.

 

Jo, man gør det i forbindelse med efterlysninger. Men som regel gør man det ikke, når man omtaler gerningsmænd, som man har fået fat på.

 

Men her fik man altså ikke bare at vide, at de var danske. Nej, de blev fremhævet som pæredanske. Så den blev virkelig drevet hjem.

 

Forskel på folk

Men tag så en sag fra september sidste år, som også vedrører Nordjyllands Politi.

 

Dengang blev der kastet sten fra en gangbro i Aalborg. En ambulance med udrykning på vej til en hjertestop-patient blev ramt. Det samme gjorde en kvinde i en bil.

 

Kvinden oplyste, at hun havde set 3-5 unge på broen. To 17-årige drenge fra Aalborg-området blev anholdt og sigtet for at have kastet en genstand mod ambulancen.

 

De to benægtede, at de havde kastet sten. De påstod, at de havde kastet … æbler.

 

Men der blev intet oplyst om de to 17-åriges nationale eller etniske baggrund.

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

 

Dansk Folkepartis Peter Skaarup spurgte ellers Nordjyllands Politi til drengenes nationalitet. Men det ville Nordjyllands Politi ikke oplyse. De mente ikke, at nationaliteten havde noget med sagen at gøre.

 

Men nu mener Nordjyllands Politi altså, at det i høj grad har noget med sagen at gøre, at de 14-årige røvere på tanken i Elling var danske. Ja, ikke bare danske, men ”pæredanske”.

 

Der er forskel på folk.

 

Danskerne fra Elling får deres nationalitet hængt ud. Andre bliver beskyttet.

 

https://ekstrabladet.dk/112/to-paeredanske-14-aarige-bag-vaebnet-roeveri-mod-tankstation/6945087

 

https://denkorteavis.dk/2016/unge-maend-anholdt-for-at-kaste-ting-mod-biler-i-aarhus-og-aalborg-politiet-oplyser-ikke-om-gerningsmaendenes-baggrund/

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…