Pia Kjærsgaard 70 år: ‘Du har kæmpet for Danmark – og hvis man er i tvivl om din betydning, kan man bare se hvordan der er gået i Sverige’

Foto: Carsten Lundager

Pia – 70 år. Det er der ikke mange, der tror på. Forståeligt! Det er overhovedet ikke til at se. Du er i dén grad i fuldt firspring. Nu i rollen som formand for Folketinget. Men at det skulle komme hertil, stod bestemt ikke skrevet nogen steder! Og at mange har forsøgt sig med benspænd undervejs, er helt velkendt i dag. Så meget desto større respekt for at du – Pia – er kommet frem til, hvor du er nu. Tillykke!

 

Du skal selvfølgelig fejres! Blandt andet med en stor reception på Christiansborg i dag torsdag. Og så skal du fejre fødselsdagen med familie og venner under mere private former. Vi, der kender dig, ved nemlig, at du aldrig undgår en lejlighed til at holde en god fest. Og man må da også sige, at en sådan rund dag er en særdeles god anledning.

 

Det begyndte med Glistrup

Tænk at se tilbage på årene, der er gået. På din store betydning for dansk politik – ja, for Danmark i det hele taget. Der er jo i dag ingen, der er i tvivl om, at du har haft afgørende betydning for, hvordan det politiske landskab har set ud de seneste årtier. Og dermed for, hvad der er sket med vort land.

 

Tænk at se tilbage på årene, der er gået. På din store betydning for dansk politik – ja, for Danmark i det hele taget. Der er jo i dag ingen, der er i tvivl om, at du har haft afgørende betydning for, hvordan det politiske landskab har set ud de seneste årtier. Og dermed for, hvad der er sket med vort land.

 

Du – Pia –  var oprindelig fascineret af fænomenet Mogens Glistrup. Det fødte den politiske interesse og var derfor udgangspunktet for dit politiske engagement. Det gik, som det gik, med Glistrup og Fremskridtspartiet. Men ønsket om at gøre en politisk forskel var uændret. Der var stadig meget, der skulle gøres. Og derfor blev de kaotiske forhold i Fremskridtspartiet den 6. oktober 1995 skiftet ud med et nyt parti: Dansk Folkeparti.

 

Vi var fire som stiftede Dansk Folkeparti

Vi var fire folketingsmedlemmer – os to og Poul Nødgaard og Ole Donner – der stiftede DF sammen med en række dybt engagerede folk – bl.a. Peter Skaarup. Men det var dig, der var den naturlige leder. Du var den, der kunne trænge igennem med vores budskaber og fra dag ét sikrede, at danskerne kunne forholde sig til vores nye parti.

 

I 17 år var du – Pia – en fantastisk formand for Dansk Folkeparti. Dybt engageret, energisk, karismatisk, med stor kærlighed til Danmark og danskerne og med en ukuelig fightervilje. Og med en dyb retfærdighedssans og en aldrig svigtende evne til at slå hovedet på sømmet og sige tingene på en måde, som ikke var til at misforstå. Mange har bidraget til, at Dansk Folkeparti ikke bare viste sig levedygtigt som politisk parti, men har præget dansk politik i mere end tyve år. Men ingen mere end dig.

 

Du ynder at fortælle en anekdote om en journalist, der efter pressemødet i oktober 1995, hvor vi offentliggjorde stiftelsen af Dansk Folkeparti, hviskede noget i stil med dette til en kollega: ”Det var så sidste gang, hun fik dén form for opmærksomhed”. Du genfortæller som regel historien med et stort smil. For den, der ler sidst, ler som bekendt bedst…

 

Du måtte stå model til meget – men du stod fast

For det er vist ingen overdrivelse at sige, at der var mange, som ikke brød sig om Dansk Folkeparti. Det fik ikke mindst du at føle på egen krop. Spot og hån. Trusler og fysiske overfald. Et liv med vagter fra PET. Fuldstændig urimeligt, hvad du gennem årene er blevet udsat for. Men du lod aldrig for alvor slå ud af kurs. Og man kan ikke andet end have beundring for den ukuelighed, du har udvist gennem årene. For din fightervilje.

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

 

For dig var sagen for vigtig til at lade dig slå ud af modstandernes modbydeligheder. Danmarks sag. For det er jo det, det handler om. Om at sikre, at det Danmark, som vi elsker så højt, også i fremtiden vil være et godt og trygt sted at være med dansk kultur og danske værdier i højsædet. Med sammenhængskraft.

 

Og der var i dén grad brug for nogen, som turde sige parnasset midt imod og klart sige, at Danmark var på et helt galt spor, når det kom til indvandringspolitikken. Når det kom til ukritisk at overdrage mere og mere magt til EU.

 

Stram udlændingepolitik

Det er fuldstændigt umuligt at forestille sig, at de mange – og absolut nødvendige – stramninger af indvandringspolitikken, som er blevet gennemført, ville være blevet til noget, hvis det ikke havde været for Dansk Folkepartis – og specielt din – mangeårige indsats.

 

Hvis man er i tvivl om, hvad der har været – og er – på spil, skal man blot se over Øresund til Sverige, hvor en fuldstændig uansvarlig indvandringspolitik har medført voldsomme forandringer af det svenske samfund. Hvor perspektiverne for fremtiden er dystre. Den kurs var Danmark også slået ind på, indtil Dansk Folkeparti med dig Pia i spidsen omkring årtusindskiftet fik gennemtrumfet en markant kursændring.

 

Dansk Folkeparti var afgørende i forhold til at bringe Danmark et andet sted hen end vores naboland. Men vi er ikke sikkert i land endnu. Arbejdet fortsætter. Der er desværre stadig meget at gøre!

 

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

Euro-afstemningen

Du fremhæver selv Euro-afstemningen i 2000 som en af de største triumfer for os. Det er svært at være uenig. Men jeg vil også fremhæve betydningen af dit store hjerte for det velfærdssamfund, som skal sikre ikke mindst vore ældre medborgere, når de får behov for hjælp. Du har altid haft hjertet med i dit arbejde.

 

Så, kære Pia. Hjerteligt tillykke med fødselsdagen. Og tak! Tak for at du er, som du er. Tak for indsatsen for Dansk Folkeparti. For Danmark. Vi er mange, som skylder dig rigtig stor tak. Rigtig god fødselsdag!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…