Politiet skulle hjælpe en mand i indvandrerghettoen – men de blev angrebet af en gruppe ‘unge’, og en betjent endte på skadestuen

Google Maps

Lørdag aften skulle politiet hjælpe en mand i det berygtede kvarter omkring Stengårdsvej i Esbjerg. Det er et område som i flere år har været på statens liste over ghettoer, hvor der er en høj andel af beboere med indvandrerbaggrund, kriminalitet og arbejdsløshed.

 

Men det var svært for politiet at udføre deres arbejde.

 

En gruppe unge mennesker angreb dem under deres arbejde.

 

De unge mennesker stod i vejen for betjentene, provokerede og spyttede efter en patruljevogn. Det fortæller vagtchefen for Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

 

Der blev kastet sten efter en patruljebil, og en af betjentene blev ramt af en sten. Han kom på skadestuen.

 

Det er sket flere gange før

Det er ikke første gang politiet og andre myndigheder er blevet angrebet i området.

 

Der har været uroligheder de seneste dage, hvor en brandbil er blevet angrebet.

 

Tidligere denne sommer er der kastet sten mod en af politiets foto-biler, der var i gang med at lave hastighedskontrol, hvor betjenten i bilen måtte tage flugten, skriver TV SYD.

 

Politiet har tidligere oplevet problemer med unge mennesker på netop Stengårdsvej, der forsøgte at forhindre dem i at udføre deres arbejde.

 

Stengårdsvej har i flere år været på statens ghetto-liste og det er den fortsat:

Læs også
12-årig dreng blev udsat for modbydeligt overfald fra to indvandrerdrenge – TV2 bagatelliserer sagen

 

Esbjerg havde i 2016 én ghetto: Stengårdsvej med 1.811 indbyggere, og hvoraf de 65.4 procent udgøres af ikke-vestlige indvandrere.

 

http://denkorteavis.dk/2016/ny-de-bliver-flere-og-flere-nye-boligomrader-med-flertal-af-ikke-vestlige-indvandrere-er-igen-dukket-op-pa-ghettolisten/

 

Esbjerg Kommune har ligeledes to ghettoer, Stengårdsvej-kvarteret med 1.851 beboere og Hedelundgårdsparken med 2.373 beboere. I alt havde kommunen per 1. januar 2013 i alt 6.399 indvandrere fra ikke-vestlige lande. De udgjorde 5,6 procent af kommunens samlede indbyggere.

 

http://denkorteavis.dk/2014/der-er-nu-kommuner-hvor-hver-femte-indbygger-er-ikke-vestlig-indvandrer/

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…