I Danmark vrider nogle kredse hænder over soldater i gaderne – i Frankrig reddede de liv ved terrorangrebet

Foto: Franske forsvarsministerium

To kvinder blev dræbt af terroristen i Marseille, der råbte ”Allahu akbar”. Den ene fik halsen skåret over. Den anden blev dræbt af knivstik.

 

Men det kunne være gået langt værre. Hvis Frankrig ikke havde haft soldater i gaderne, også i Marseille, ville det formentlig være endt i et frygteligt blodbad.

 

Frankrigs meget alvorlige erfaringer med terror førte i 2015 til oprettelse af en særlig styrke, der går under navnet ”Opération Sentinelle”. ”Sentinelle” betyder ”vagtpost”.

 

Denne styrke består af omkring 10.000 soldater og knap 5.000 politifolk.

 

Denne styrke betyder, at der er soldater i gaderne i nærheden af knudepunkter i de franske byer. Som for eksempel Saint-Charles, hovedbanegården i Marseille.

 

Den islamiske morder nåede ’kun’ at dræbe de to kvinder, hvorefter Sentinelle-soldater lynhurtigt var på pletten og dræbte ham med skud.

 

I Frankrig har de absolut ikke nogen hændervridende debat over, at der er soldater i gaderne – som vi kender den fra kredse i Danmark.

 

Franskmændene er dybt taknemmelige over, at det er tilfældet. Den taknemmelighed er kun vokset efter de grufulde begivenheder i Marseilles.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…