Kvindesvømning med blændede vinduer – i Vordingborg bøjer man sig nu for et undertrykkende muslimsk kvindesyn

Arkivfoto / You Tube

Hver søndag klokken kommer der 20-30 muslimske kvinder ind fra damernes omklædningsrum i Vordingborg Svømmehal.

 

Det er ikke fordi de er blevet integrerede i en dansk kultur med ligestilling mellem kvinder og mænd.

 

Tværtimod er det den danske svømmehal, som har tilpasset sig muslimske værdier, hvor kvinden er manden ejendom og derfor ikke må ses af andre mænd.

 

Det betyder, at svømmehallen har fjernet alle mænd fra området. Og kort før klokken 16 går kvindelige svømmeinstruktører og livreddere rundt i svømmehal og sætter store pap-gardiner op for vinduerne, så der absolut ikke er mulighed for, at nogen som helst kan kigge ind. Sådan er det i to timer.

 

Det er et forsøg, som nu bliver gjort permanent, fordi så mange muslimske kvinder er interesseret i at deltage.

 

http://www.tveast.dk/artikel/svoemmehal-kun-kvinder-er-en-succes

 

Muslimske kvinder fik ideen

Egon Rasmussen, der er afdelingsleder i DGI-Huset Panteren, synes, det er helt i orden.

 

Det var det en gruppe muslimske kvinder, som oprindeligt kom og spurgte, om ikke DGI-Panteren kunne lave et tilbud for dem i svømmehallen. Kvinderne stillede en række betingelser. Der måtte blandt andet overhovedet ikke under nogen omstændigheder forefindes mænd i svømmehallen, når kvinderne kommer og svømmer.

 

Desuden skulle vinduer dækkes til, så de muslimske kvinder kunne slippe for den risiko, det vil være at blive kigget på, mens kvinderne kun er iført badetøj.

 

– En af vores målsætninger er, at der skal være plads til alle. Jeg er ansat til at drive svømmehallen. Jeg giver plads efter efterspørgsel, siger Egon Rasmussen til Ekstra Bladet.

 

Læs også
Socialdemokratisk politiker blev jaget væk fra Nørrebro: ‘Demokrati er imod Allah’

Han bakkes op af direktør for DGI- Huset Panteren, Betina Møgeltoft.

 

Hun mener, at ordningen med svømmeundervisning for lukkede døre og vinduer faktisk er med til at fremme integrationen.

 

 

Hos den lokale Røde Kors i Vordingborg har de været store fans af kvindesvømningen helt fra begyndelsen.

 

– De elsker det simpelthen og det er virkelig noget, de ser frem til. Samtidig, så har man samværet med de andre, hvor man kan grine og snakke og det betyder rigtig meget psykisk, fortæller Kirsten Rasmussen, der er aktivitetsleder for integration i Røde Kors Vordingborg. (TV2 ØST)

 

Vordingborg Svømmehal er ikke drevet af kommunen, som har uddelegeret opgaven til netop DGI-Huset Panteren. Så på den måde kan politikerne ikke ændre på, hvordan forholdene skal være, fortæller byrådsmedlem Heino Hahn (DF) til Ekstra Bladet.

 

– Vi er ikke interesserede i, at det er muslimerne, der sætter dagsorden. Men er det kvinder, som bare har lyst til at være sig selv, så er det noget andet. Vi har jo også mandesvømning og de hold, hvor de ønsker at være helt nøgne, og det kan jeg egentlig også godt acceptere.

Læs også
Ja til sharia: Socialdemokrater vil bane vej for, at muslimske mænd med flere koner kan få statsborgerskab

 

– Grænsen må gå, hvor der kommer mennesker fra et andet land og forsøger at sætte dagsorden. Hvis det er rene muslimske hold, så kan vi ikke leve med det. Det er forkert, når de forsøger at sætte barrikader op, siger Heino Hahn.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/svoemmehal-tildaekker-undervisning-for-muslimer-skaber-bedre-integration/6531993

 

Beslutningen vækker debat, skriver TV2 ØST.

 

– Selvfølgelig skal DGI udvikle sig, men jeg synes også, man måske skal passe på med ikke at ødelægge den grundkultur og de holdninger, vi har i Danmark, siger Kim Errebo fra Dansk Folkeparti, der er medlem af Kultur-, Idræts- og Fritidsudvalget i Vordingborg til TV-stationen.

 

Ifølge borgmester Knud Larsen fra Venstre ønsker han ikke at blande sig i hvordan DGI driver den lokale svømmehal.

 

Sharia-svømning

Svømmeholdene kun for kvinder i Gellerup er etableret af hensyn til muslimske kvinder. Der må kun være kvinder til stede. Alt personale er kvinder.  Og gardinerne skal være rullet for og dørene skal være låst.

Læs også
Muslimsk land indfører sharia med dødsstraf ved stening for utroskab og homoseksualitet – ingen danske muslimer protesterer

 

Flere danske kvinder har været aktive i kampen for at bevare kvindesvømning. Men svømningen er etableret med udgangspunkt i Gellerup, hvor der bor mange kvinder med muslimsk baggrund.

 

Koranen har meget strikte regler for kvinder. De er underlagt deres mands kontrol og må ofte slet ikke være sammen med ‘fremmede’ mænd – og slet ikke i mere afklædt stand.

 

Samme regler gælder ikke for muslimske mænd. Derfor er der reelt ikke kønsopdelt svømning, men det man kan kalde sharia-svømning.

 

Aarhus har sagt stop

Svømning for kvinder, der tager hensyn til islams regler har fundet sted i årevis i Danmark. Men man har accepteret det under henvisning til, at ‘det er deres kultur’, og ‘ellers ville kvinderne ikke komme ud ag være sammen med andre’.

Men i Aarhus har et stort flertal i byrådet netop sagt stop. Her var der i Gellerupbadet svømning kun for kvinder med løste døre og nedrullede gardiner i den almindelige åbningstid.

 

Det var et af de første tilløb til at sige stop, fordi denne behandling af kvinder er et led i de muslimske parallelsamfund, som trives i blandt andet Gellerup, som det har været vist i blandt andet TV2 udsendelser “Moskeer bag sløret”.

Læs også
Repræsentanternes Hus har forbud mod hovedbeklædning – nu ophæves det for kvinder med muslimsk tørklæde

 

Kødsopdelt svømning er en accept af Koranens sharia-regler, som bygger et ekstremt kvindeundertrykkende syn, hvor kvinder er mænds ejendom.

 

Derfor må de i den mest konservative udgave ikke røre ved andre mænd (give hånd) og de skal være helt dækket til, hvis der er andre mænd til stede.

 

Når en svømmehal, myndigheder eller andre bøjer sig for denne holdning svigter man de muslimske kvinder, som ønsker at leve et frit liv som danske kvinder.

 

Derfor er beslutningen i Vordingborg et svigt af integrationen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…