Prinsesse Märtha Louise har fået en hofdame med islamisk tørklæde – ‘et svigt af norske grundværdier’

Wikimedia

” Så er jeg færdig med kongehuset.”

 

Ordene kommer fra Hege Storhaug. Årsagen er en forside på Se og Hør.

 

“Zakia er prinsesse Märtha Louises nye hofdame” står der. På billedet ser man Märtha Louise til begravelse sammen med sin nye hofdame Zakia.

 

Zakia bærer islamisk slør. Hun er helt i sort med en tætsiddende hijab på hovedet, som det kan ses på billedet i bunden af artiklen.

 

Märtha Louise er datter af den norske Kong Harald og Dronning Sonja.

 

Det kvindeundertrykkende islamiske tørklæde

Hege Storhaug er en af drivkræfterne i den norske organisation Human Rights Services. Her har hun i over 20 år kæmpet for kvinders frihed.

 

Hun har i bøger, artikler og i foredrag bekæmpet kvindesynet i islam. For hende er det islamisk slør selve symbolet på en total kvindeundertrykkelse.

 

Og nu reagerer hun på, at dette islamisk slør er blevet en del af det norske kongehus. Hun ser det som et svigt af norske grundværdier:

 

“Jeg ville ikke have troet, at dette var sandt, hvis jeg ikke havde set billedet. Kongens datter, Märtha, har ansat en ny hofdame. Og denne dame bruger hijab. Hvorfor lægger Kongehuset op til mere splittelse i samfundet? Hvorfor gør Kogehuset nærmest nar af de frihedsorienterede muslimer. Af vores formødre og forfædre, som har kæmpet så hårdt for en af vores kerneværdier: Ligestilling mellem mænd og kvinder?”

 

“Når kvinders frihed stjæles, er der ikke mere at gøre. Vi lever i et oplyst samfund. Vi kan få viden ved et enkelt tryk på tasterne. Jeg har selv siden 1990’erne skrevet flere kilometer om konsekvenserne af tilsløring af muslimske kvinder og hvordan det ændre et samfund”, skriver hun i en kommentar.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

“Tilsløring af kvinder er den grundlæggende målestok for værdierne i et samfund. Jo mere tildækning af kvinder i islams navn, jo mere ufrihed, undertrykkelse og mangel på demokrati.”

 

Hege Storhaug opfordrer Märtha Louise til at se sig om i verden:

 

“Hun kan begynde med Iran og Saudi-Arabien. Tag gerne en tur forbi Pakistan og spørg feminister og menneskerettighedsaktiviter om, hvad de sidste 20 års voksende tildækning af kvinder har gjort ved samfundet.”

 

Hege Storhaug har været i Pakistan flere gange og kaldet det “mit andet hjemland”. Hun fortæller, at hun i 1993 og 1994 cyklede rundt i Islamabad. Det kan man ikke gøre i dag. “Islams mørke tæppe har lagt sig over befolkningen”.

 

“Vi lever i en skæbnetid. Og så dette. Er det en bevidst provokation? Alle skal med, på en eller anden måde?

 

Farvel solidaritet”, slutter Hege Storhaug sin kommentar til billedet af Märtha louise og hendes hofdame, som hun bringer et faksimile ved artiklen:

Læs også
Nu er vi ved at få ‘muslimsk politi’ i Danmark – politikerne fatter ikke rækkevidden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Lille dreng på bare 16 måneder måtte ikke komme med sin mor i svømmehal, fordi han kunne sexkrænke muslimske kvinder …

 

 

 

 

 

 

 

https://www.rights.no/2017/03/adjo-solidaritet-marta-med-hoffdame-i-hijab/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…