Indvandrere har snydt samfundet for masser af penge med falske lønsedler – de penge mangler blandt andet til at give hjertepatienter en operation

Modelfotos fra arkivet

Københavns Politi har afdækket en omfattende svindel med falske lønsedler, som har givet mindst 93 indvandrere adgang til sociale ydelser, de slet ikke er berettiget til.

 

Den 45-årige bagmand har udstedt de falske lønsedler og indberettet til SKAT, at de pågældende personer var ansat i hans firma.

 

De betalte dog ikke en krone i skat. Derimod gav lønsedlerne store muligheder for at snylte på det danske velfærdssamfund ved at snyde sig til offentlige ydelser. Vicepolitiinspektør Peter Reisz fra afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi siger til TV2:

 

”Det kan være barselspenge, det kan være understøttelse, måske kan man uretmæssigt få tilbagebetalt skat, og det kan ikke udelukkes, at man også kan få opholdstilladelse i landet på et falsk grundlag.”

 

Selv om efterforskningen stadig er i på et tidligt stadie, anslår Københavns Politi, at der er tale om svindel for ”et betydeligt beløb”.

 

Ifølge vicepolitiinspektør Reisz kan der komme en lang række yderligere sigtelser.

 

Mange kommer angiveligt fra Pakistan

Langt de fleste af de involverede i svindlen har ifølge TV2 rødder i Pakistan.

 

Ifølge TV2’s oplysninger kommer en stor del af de 93 fra Pakistan.

 

Bagmanden er sigtet for databedrageri af særlig grov beskaffenhed, for skattesvig af særlig grov karakter og for medvirken til omfattende socialt bedrageri.

 

Svindlen rammer den danske stat, de danske skatteydere og de danske borgere, som har brug for hjælp fra det offentlige.

Læs også
Løkke bør ubetinget trække Danmark ud af FN’s migrationspagt – disse punkter viser, at den er en katastrofe

 

Ingen solidaritet med danskere

De penge, som disse udenlandske socialbedragere har hentet ud af de offentlige kasser, kommer jo til at mangle i det danske velfærdssystem.

 

Men det er svindlerne tilsyneladende helt ligeglade med. De udviser hverken loyalitet eller solidaritet over for danskerne. Der er ikke noget samfundssind i forhold til det land, der har modtaget dem.

 

Man har kun været optaget af at rage til sig selv og sin egen gruppe på det danske samfunds bekostning.

 

Aflyste hjerteoperationer

Samme dag, hvor nyheden om det omfattende socialbedrageri kom frem, ramte en anden nyhed forsiden:

 

Omkring 250 patienter med alvorlige hjertelidelser får hvert år med kort varsel aflyst deres planlagte hjerteoperation på Rigshospitalet. (Berlingske)

Læs også
20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

 

Ifølge hospitalet er årsagen primært, at der kommer akutte patienter ind, som man er nødt til at operere med det samme. Man henviser også til manglende intensivkapacitet og sygdom blandt personalet.

 

Måske kunne hospitalet organisere arbejdet bedre, så færre alvorligt syge hjertepatienter skal udsættes for disse stærkt belastende aflysninger. Men manglende ressourcer synes i hvert fald også at spille en rolle.

 

Når man ved dette, virker det ekstra provokerende at blive konfronteret med den form for svindel med lønsedler, som nu er blevet afsløret.

 

Et velfærdssamfund kan kun fungere, hvis man føler et fælles ansvar for at bidrage til det. Intet tyder på, at disse overvejende pakistanske socialbedragere føler et sådant ansvar.

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-05-28-falske-loensedler-gav-93-udlaendinge-adgang-til-sociale-ydelser

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…