Ole er hjemløs: Nu truer indvandrerbande ham til at udlevere sine penge – flere andre blive udsat for afpresning

Modelfoto / Colourbox

Ole havde lig hentet sin kontanthjælp. Han er hjemløs og derfor ekstra udsat. Det benyttede medlemmer af indvandrerbanden Black Army sig af, skriver TV2. Det benægtede Black Army senere mandag overfor TV2.

 

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-13-stjerneadvokat-afviser-black-army-afpresser-ikke-hjemloese?eid=mrZDav98_GOu6Wgit2lo5gRqH4QNIfwgd4kmZCat&utm_campaign=Nyhedsoverblik&utm_medium=Mail&utm_source=Newsletter

 

– De ville have mig til at sælge hash. Jeg er selv hashmisbruger og har et godt netværk, så de mente, at jeg ville være den perfekte pusher for dem. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, fortæller Ole til TV2.

 

Ole fik alligevel et par på hovedet, og derfor valgte han efterfølgende at melde det til politiet. Han frygter for repressalier, men han mener alligevel, at det er vigtigt at gøre det, for ellers kommer det til at ramme flere.

 

Men Ole tør ikke stå frem med eget navn, som dog er kendt af TV2.

 

Ole er ikke den eneste

Hos Fyns Politi har man indtil nu fået tre-fire anmeldelser fra socialt udsatte, og politiet er ikke i tvivl om, at det er banderne, der står bag de nye overfald på og trusler mod de hjemløse.

 

– Det er det samme billede vi ser – de socialt udsatte bliver udsat for trusler og har reelt valget mellem at betale eller at starte en pushervirksomhed, fortæller Lars Bræmhøj, Politiinspektør, Fyns Politi til TV2.

 

Han håber, at flere vil melde overfaldene til politiet.

 

Problemet er endnu større fortæller Kirkens Korshær:

 

“Vi har lige nu 30-40 socialt udsatte, som er blevet passet op af Black Army. Og de er jo frygtelig bange efterfølgende og føler sig ikke trygge nogen steder,” siger Heinz Wolf, Leder af Kirkens Korshær i Odense.

Læs også
Indvandrer ville smide mand ud af lejlighed, hvis han ikke betalte ham 5000 kroner om ugen

 

Heinz Wolf siger, det er helt nødvendigt, at der bliver gjort noget, hvis problemet ikke bare skal vokse.

 

Men man har sin tvivl.

 

Myndighederne har kendt Black Army og andre bander i årevis. Der er lavet bandebakker og andre initiativer. Men det har tilsyneladende slet ikke stået mål med problemets størrelse.

 

Banden er bare blevet stærkere i Odense, hvor den først slog sig ned. Desuden har den bredt sig til flere andre byer. Det har Den Korte Avis skrevet om flere gange.

 

Nu siger Odenses borgmester, at han vil have et beskyttelsesprogram og på TV2 News står en repræsentant for politiet og snakker og snakker.

 

Men banderne er næsten med garanti helt ligeglade og fortsætter med at udvide deres kriminelle aktiviteter.

Læs også
Medlem af indvandrerbande tiltalt for tre drabsforsøg på Nørrebro

 

Stakkels Ole. Stakkels danskere.

 

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-03-13-bande-afpresser-og-overfalder-hjemloese-paa-stribe?eid=mrZDav98_GOu6Wgit2lo5gRqH4QNIfwgd4kmZCat&utm_campaign=Nyhedsoverblik&utm_medium=Mail&utm_source=Newsletter

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…