Ny dansk luksusgin er ude på hylderne

Det hører til sjældenhederne, at Den Korte Avis bevæger sig bort fra vinhylderne, men når vi stifter bekendtskab med spiritus i verdensklasse og ikke mindst af dansk herkomst, så bringer vi gerne det glade budskab videre. Her drejer det sig om en gin ved navn Elg Gin No. 3.

 

Ophavsmanden til gin’en er forskeren, direktør Henrik Elsner fra Den Ny Spritfabrik, som her har kreeret en alkohol med samme styrke som den, den engelske flåde anvendte i det 18. århundrede: 57,2 %.

 

Dermed er der 10 % mere alkohol og 30 % mere aroma end i den Elg Gin No. 1, som så dagens lys i fjor. Ligesom sin forgænger er den kun produceret i 1.250 eksemplarer, og den eksklusive pris er 325 kr. Den kan drikkes alene med isklumper, men også som f.eks. som ingrediens i en Gimlet-cocktail. En sådan består af 6 cl gin, 1,5 cl. limejuice og 1,5 cl. sukkersirup.

 

Bichel på Frederiksberg

I den informative tjeneste kan det også oplyses, at livsnyder-firmaet og gårdbutikken Bichel Vine i Hjortshøj ved Århus har åbnet fysisk butik på Virginiavej på Frederiksberg som konsekvens af, at en tredjedel af virksomhedens kunder bor i København og omegn.

 

Og så stiller vi om til ugens anbefalelsesværdige vine:

 

Boblevin

 

Heritat Llopart, Cava Brut Reserva, Penedes DO, Subirats, Spanien – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris 99 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen, der er fremstillet efter den traditionelle champagne-metode, er et flot modstykke til sine franske fætter og kusiner. De anvendte druetyper er Macabeo (30%), Xarel-lo (40%) og Perellada (30%), som har vokset på familien Lloparts marker, hvor der siden 1385 har foregået vindyrkning. Det fortæller et dokument fra den tid på latin. Nyd foråret med et glas eller to.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Læs også
Vin til ventetiden frem til jul

Cantine Angelo Rocca & Figli, 2016 8 Secco, Prosecco DOC, Veneto, Italien – Kampagnepris 85 kr. I udvalgte Meny- og Spar-butikker. På tlf. 86 41 96 00 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er produceret på 100 % Glera druer. Tidligere kaldtes druesorten for Prosecco. Vinstokkene vokser i Veneto-området, og den strågule perlende vin har en delikat duft og smag af frugt og bliver hængende et godt stykke tid i smagsløgene. Det er en fin aperitif, men kan også anvendes i forbindelse med skaldyrs- og fiskeretter.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Hvidvin

 

Kellerei Kurtatsch, 2015 Bronner, Mitterberg IGT, Sydtyrol, Italien – Normalpris 150 kr. – Tilbudspris 135 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Vinhøsten skuffer i Europa men sætter rekord i landene syd for ækvator

Bronner er navnet på en drue, som er klonet frem af forskellige, nærmest ukendte sorter af Weinbauinstitut Freiburg i Sydtyskland. Den er meget modstandsdygtig over for svampesygdomme som meldug, der meget ofte angriber vinplanter. I smag minder den meget om Pinot Gris og Pinot Blanc, og da aspargessæsonen er godt i gang, så drik den sammen med de hvide og server Parma-skinke til.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Rosévin

 

Bodegas Cepa 21, 2015 Hito Rosado, Ribera del Duero DO, Castilla y Leon, Spanien – Normalpris 109,95 – Tilbudspris 79,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Bag bodegaen står familien Moro anført af brødrene José og Javier, som også ejer den berømmede Bodegas Emilio Moro. Alle vine på gården laves på Tempranillo druen, som på stedet kaldes Tinto Fino. Den aktuelle rosé har mange aromaer og masser af sødme, som lover godt for ambitionen om at lave en moderne udgave af de ofte tunge spisevine fra området.

 

Læs også
Vin til stormfuldt efterår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Lækre vine til Indian Summer

 

 

 

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Bodegas Artajona, 2016 Argaray, Navarra DO, Spanien – Normalpris 89 kr. – Tilbudspris 59 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Vinen er fremstillet på Garnacha druen – den vi kender fra Frankrig som Grenache. I glasset opleves en herlig blanding af duft af jordbær og hindbær, og smagen er intens og frugtpræget. En dejlig vin at servere som velkomstdrink eller blot nyde for sig selv som terrasse- eller altanvin – gerne ledsaget af lidt tapas.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

Læs også
Vinen til den gode grillmad

 

Rødvin

 

Enoteca La Loggia, 2015 Toscaia, Toscana Rosso IGT, Orvieto, Italien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. i Meny-butikker.

 

Enoteca La Loggia er en lille sammenslutning af vinproducenter og salgsfolk i Umbrien, der siden 1987 har opsøgt og promoveret italiensk premium-vin. 2015 Toscaia er en af dem. Hoveddruen er Sangiovese, men vinen indeholder også Merlot og andre lokale Toscana-druer. I glasset har vi en strålende ledsager til et stykke grillstegt oksekød.

 

Importør: GOBIvin, Valby.

 

Château Le Chêne, 2014 Haut-Medoc AH-MC, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Denne klassiske Medoc-vin er fremstillet af druetyperne Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (25%) og Petit Verdot (5%). Den første giver struktur, den anden blødhed og den tredje karakter til vinen. Slottet ejes af Vincent Fabre, som også er indehaver af slottene Château La Tonelle og Château Lamothe-Cissac, og vinene herfra er også i særklasse og til priser, der virkelig rykker.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Azienda Agricola Dezzani, 2015 Pasarelli, Terre Siciliane IGT, Sicilien, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 49,83 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Firmaet Dezzani ligger i Cocconato d’Asti i Piemonte, men har som adskillige norditalienske vinproducenter nære samarbejdspartnere på Sicilien. 2015 Pasarelli er lavet på 100% Nero d’Avola drue. Den har fin balance mellem frugt og syre, og i munden føles den blød og harmonisk. Hvis vejrguderne tillader, så drik den sammen med alt det sjove på grillen.

 

Importør: Megavin, Odder.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…