DF i Horsens kræver stop for halalkød – muslimske særkrav skal ud af offentlige institutioner

Halalkød skal ud af de kommunale institutioner som børnehaver og plejehjem.

 

Sådan lyder et opsigtsvækkende krav fra Dansk Folkeparti op til kommunalvalget.

 

Dermed kommer modstanden mod muslimske særkrav høj på den politiske dagsorden.

 

Krav til en ny borgmester

“Borgmesterkandidater skal garantere stop for halalkød i kommunale køkkener, hvis de vil have opbakning fra DF”, det skriver partiet som optakt til et pressemøde mandag om det usædvanlige krav.

 

“Hvis en borgmesterkandidat i Horsens vil gøre sig håb om DF’s støtte, så skal vedkommende garantere, at alt halalslagtet kød fjernes fra de kommunale køkkener og ikke serveres til borgerne i kommunalt regi.”

 

Det er budskabet fra spidskandidat Claus Kvist Hansen og lokalformand Michael Nedersøe forud for Kommunalvalget 21. november.

 

Danmark er et sekulært samfund

“Borgerne skal vide, hvor vi står. Og for DF er det vigtigt, at borgerne i Horsens Kommune ikke skal være tvangsindlagt til at spise rituelt slagtet kød. Og hvis en borgmesterkandidat vil gøre sig håb om DF’s opbakning, så skal det være slut med halalkød i de kommunale køkkener”, siger Claus Kvist Hansen.

 

“Vi lever i et sekulært samfund, og vi insisterer på, at kommunen skal være religiøst neutral”, siger han.

 

“Det hører ingen steder hjemme, at en kommune skal imødekomme religiøse særkrav til den mad, som man serverer for kommunens borgere. Hverdagsliv og religion skal holdes adskilt”, siger Michael Nedersøe.

 

Læs også
Kunderne elskede pølsevognen på Brønshøj Torv, men nu har ejeren givet op efter grov chikane fra drenge – de krævede, at der kun blev solgt halal

Spiser man halal, så støtter man muslimske organisationer

“Samtidig er det yderst problematisk, at fødevarevirksomheder, som af hensyn til eksporten ønsker at blive halalcertificeret, bidrager økonomisk til islamiske organisationer, som ofte arbejder for at udbrede en meget konservativ form for islam præget af antidemokratiske og kvindeundertrykkende værdier. Det tror vi, at de fleste forbrugere helt klart gerne ville bede sig frabedt, hvis de var klar over det”, skriver de to byrådsmedlemmer i pressemeddelelsen.

 

Derfor vil DF kræve af en evt. kommende borgmester, som måtte ønske DF’s støtte, at alt rituelt slagtet kød fjernes fra kommunens køkkener og, at kommunen sikrer sig, at leverandørerne skal garantere, at varerne ikke er halalslagtede og at der ikke er afholdt religiøse afgifter. Det er en forudsætning for, at DF kan pege på en borgmesterkandidat i Horsens Kommune.

 

De to DF’ere har ikke i dag et overblik over om og i givet fald hvor meget halalkød, der bliver leveret til de kommunale institutioner.

 

“Det er svært at få et ordentligt svar. Jeg ved, at næsten alt kyllingekød er halalslagtet, også selv om det ikke er mærket sådan.

 

Halalkød skal mærkes

 

“For den almindelige forbruger kan det være meget vanskeligt at fravælge rituelt slagtet kød, da mærkningen er særdeles mangelfuld. Det er ikke rimeligt, at borgere, som spiser mad fra kommunen, ikke kan vælge at sige nej tak til rituelt slagtet kød”, står der i pressemeddelelsen.

Læs også
DF vil lovsikre ret til at fravælge halalkød

 

Vi ønsker, at leverandøren skal garantere over for kommunen, at det kød, der leveres, ikke er halalslagtet, eller at der betales de særlige halal-afgifter, der er med til at finansiere moske-byggerier og undertrykkende styrer i Mellemøsten. Kan leverandøren ikke det, må vi finde en anden leverandør, siger Claus Kvist Hansen.

 

Michael Nedersøe understreger, at Dansk Folkeparti ikke ønsker at forhindre muslimer i at spise halalkød.

 

“Folk må spise lige, hvad de vil, men hvis man vil have halalkød, må man selv arbejde lidt for det og smøre en madpakke, man kan tage med hjemmefra. Det kan aldrig blive en kommunal opgave, siger han til hsfo.dk.

“>Dansk Folkeparti vil nu afvente reaktionen fra de øvrige politiske partier.

Horsens socialdemokratiske borgmester siger til TV2 news, at han ikke vil kommentere kravet, men overlader det til vælgerne at tage stilling.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…