Danny Abdalla amok i retten – det gik ud over dommeren, der havde givet ham en forvaringsdom

HOLSTEBRO. Retten i Holstebro var formentlig i dag torsdag den 30.november Danmarks bedst bevogtede sted.

 

Alene i retssal A, hvor den berygtede bandeleder Danny Abdalla i dag skal dømmes, var der tolv bevæbnede politibetjente iført skudsikre veste. Uden for retssalen stod der to og bevogtede salen, og fire politibetjente befandt sig uden for selve retsbygningen

 

Kort før domsafsigelsen skal finde sted klokken 13 ankommer Danny Abdalla bevogtet af to politibetjente.

 

Han er blevet klippet siden sidste retsmøde i tirsdag, men hvis han havde troet, at det ville gavne hans sag, tog han fejl.

 

Klokken 13 afsagde retsformanden, dommer Torben Riise, den dom, som en enig domsmandsret var nået frem til:

 

Forvaring på ubestemt tid og udvisning i tilfælde af løsladelse.

Retsformanden begrundede forvaringsdommen med henvisning til, at retten mener, at betingelserne for forvaring er opfyldt og henviste ligeledes til Retslægerådets erklæring om, at farlighedsvurderingen er af en sådan grad, at forvaring er påkrævet.

 

Dommen rystede helt tydelig Danny Abdalla. Han sad som forstenet, indtil dommer Torben Riise begyndte at forklare om mulighederne for anke.

 

Så livede Abdalla pludselig op og råbte op til dommeren:

 

”Jeg stoler ikke på dig. Du har dømt mig for noget, jeg ikke gjort,” og da dommer Riise forsøgte at berolige ham, råbte han:

 

”Jeg vil ikke høre mere på dig!”

Læs også
Politifolk undrer sig over for Den Korte Avis: ”Hvorfor bliver Danny Abdalla ikke udvist – hvad med om I borer lidt i det?”

 

De tilstedeværende betjente, som han også pludselig begyndte at sige noget til, fik ham med truende pegefingre hurtigt beroliget

 

Anker både skyldspørgsmålet og strafudmålingen

Danny Abdalla blev generelt erklæret skyldig i samtlige anklagepunkter på nær ét om opbevaring af noget kokain og nogle piller.

 

Det drejer sig om skyderier, narkohandel, pengeafpresning, mishandling af kvinder og ikke mindst to brutale voldtægter.

 

Ud over selve dommen blev Abdalla også dømt til at betale sagens omkostninger samt i alt 165.193 kroner i erstatning til hans ofre for tort og svie.

 

Efter en kort pause erklærede Danny Abdallas forsvarer, Rasmus Amandusson, at Abdalla vil anke både skyldspørgsmålet og straffen til Østre Landsret, og det betyder, at hele sagen skal starte for fra her.

 

Læs også
Den ellers så barske Danny Abdalla tryglede i retten for at undgå en hård straf – “de lyver alle sammen”

Efter domsafsigelsen var anklager Lise Hebsgaard til freds med afgørelsen:

 

”Jeg er helt tilfreds. Retten har fulgt anklagemyndighedens påstand om forvaring af tiltalte, hvilket der var god grund til,” siger Lise Hebsgaard til Den Korte Avis

 

Til gengæld var Danny Abdallas forsvarer knap så tilfreds:

 

”Vi er ikke tilfredse og havde håbet på et andet resultat og anker derfor dommen med krav om frifindelse på nær de forhold, som min klient har erkendt, siger forsvarer Rasmus Amandusson til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Under alle omstændigheder havde vi håbet på en tidsbestemt straf, som burde være i nærheden af de ti år, hvis min klient som nu var blevet kendt skyldig i næsten samtlige forhold.

 

Sagen ved Retten i Holstebro har kørt over sytten retsdage, og nu kan det hele starte forfra i Østre Landsret i Viborg.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…