Angela Merkel prøver at skjule indvandringens konsekvenser, men nu får hun en alvorlig lærestreg af sin befolkning

Forleden lavede den tyske avis WELT AM SONNTAG et stort interview med forbundskansler Angela Merkel i anledning af det tyske valg den 24 september. Interviewet blev omtalt i Den Korte Avis.

 

En af avisens journalister stillede Merkel spørgsmålet: ”Skjuler De det vigtigste tema i Deres kanslertid?” Han talte om den ikke-vestlige indvandring.

 

Men Merkel ville ikke engang være ved, at denne indvandring er den største udfordring i hendes kanslertid. Hun skyndte sig at tale om noget andet.

 

I det hele taget gør Merkel og hendes parti CDU alt for at nedtone tilstrømningen fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande i valgkampen.

 

I CDU’s valgprogram kommer der først en bemærkning om emnet på side 56 ud af 75 sider! Næsten alle andre partier er lige så uvillige til at omtale emnet i deres programmer.

 

Vælgerne ser helt anderledes på det

Med vælgerne er det ganske anderledes. De fejer forsøget på at skjule indvandringens problemer af bordet og giver Angela Merkel en alvorlig lærestreg

 

I slutningen af juli offentliggjorde Google, hvilke ord tyskerne søgte på i forbindelse med ordet ”valgprogram”. Det hyppigste søgeord var … ”flygtninge”.

 

I Danmark betragter vælgerne indvandring som det vigtigste politiske emne.

 

Det samme billede tegnede sig i en stor tysk undersøgelse lavet af foreningen for opinionsundersøgelser (GfK).

 

Her kunne vælgerne frit udpege, hvilke opgaver der er de mest påtrængende for landet.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

Over halvdelen af de adspurgte (56 procent) pegede i år på migrationen og dens problemer som den største udfordring. Langt færre pegede på andre emner såsom fattigdom, kriminalitet og arbejdsløshed.

 

Denne holdning viser sig vel at mærke på et tidspunkt, hvor den ikke-vestlige tilstrømning til Tyskland er faldet betragteligt siden 2015-2016.

 

Dengang, hvor det for alvor brændte på, sagde hele 83 procent af tyskerne, at indvandringen var landets største udfordring.

 

Muslimsk indvandring

Men trods den mere dæmpede situation i år, overskygger emnet stadig alt andet i vælgernes øjne.

 

Specielt er bekymringen stor i forhold til den muslimske indvandring. To tredjedele af tyskerne (65,6 procent) mener, at muslimer er dårligt integrerede i det tyske samfund. (Civey/WELT-Trend)

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

En stor undersøgelse på europæisk plan, der blev gennemført af det britiske Royal Institute for International Affairs, viste den brede folkelige kritik af den store muslimske indvandring er.

 

Samlet set gik et flertal af de europæiske borgere ind for et regulært stop for muslimsk indvandring!

 

Imens fører politikerne i EU’s vigtigste land valgkamp, hvor de gør alt for at lade, som om disse problemer og enorme folkelige bekymringer ikke eksisterer. Med den middelmådige Merkel i spidsen.

 

Det er en hån mod befolkningen.

 

Problemet i Danmark

I Danmark hverken kan eller vil politikerne i den grad lægge låg på den vigtigste debat overhovedet.

 

Men også herhjemme mangler der ofte proportionssans i den politiske debat. Mange politikere forholder sig til udlændingepolitikken, som om den bare var ét emne blandt så mange andre.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

Men udlændingepolitikken drejer sig om muligheden for, at vores samfundsform kan overleve.

 

Det er befolkningen mere bevidst om end dens politikere.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…