Nye afsløringer fra Vollsmose: Katte mishandles på en måde, der burde være utænkelig i Danmark

Foto: Privat

Vollsmose er ved at udvikle sig til et uhyggeligt parallelsamfund. Her sker mange skræmmende ting som det omgivende samfund ikke kender ret meget til.

 

Den seneste afsløring handler om omfattende og grov mishandling af dyr.

 

Det sker efter et overfald på en kvindelig dyreredder, som blev jaget ud af Vollsmose.

 

Tidligere har der været eksempler på overfald på politiet og islamisk radikalisering. Desuden er der flere eksempler på indvandrerbanden Black Armys magt.

 

Grov mishandling af killinger

Therese Wilbert fra Kattens Værn kender til mange sager fra Vollsmose.

 

Hun har selv taget to tilskadekomne katte til sig. Den ene havde brækket bækkenet, mens den anden næsten havde fået revet øret af. Kattens Værn bekræfter, at der nogle gange er tale om grov mishandling af dyr.

 

“Det er typisk kattekillinger, det går ud over. Vi ser katte, der har fået revet ben og hoveder af. Vi har katte, hvor man har prøvet at rive skindet af, fået prikket øjnene ud eller har brækket ben og ryg”, siger Therese Wilbert til TV2 FYN.

 

“Når der er sager om mishandling, så er de grovere, når de kommer fra Vollsmose. Vi har oplevet, at de tager dem i hovedet og slynger dem rundt. Vi har haft en sag, hvor de har spillet fodbold med kattene, kastet rundt med dem og trampet på dem. Vi har også fået meldinger om, at nogen har sat ild til dem, så det er grove overtrædelser af dyreværnsloven”, uddyber hun til Ekstra Bladet.

 

“I mange tilfælde tager børnene det jo som et stykke legetøj, så det bliver et eksperiment at se, hvor meget de kan klare. Det er dog ikke noget nyt og har stået på længe”.

 

Mange sager i Vollsmose og det er børn, der laver de grove mishandlinger

Læs også
Er tiltalt for drabsforsøg mod søsters ekskæreste: Skød mod en dør i Vollsmose og forsøgte derpå at stikke af til Somalia

Therese Wilbert fortæller, at det er hendes oplevelse, at det hovedsageligt er børn mellem 6-12 år, der mishandler kattene.

 

Og der er mange sager. Langt flere end i de fleste andre områder i Danmark.

 

Kattens Værn har cirka haft 20-25 sager i Vollsmose-området i 2016, men ifølge dyreværnsforeningen er der mange mishandlinger, man ikke høre om, så antallet af dyremishandling er formentlig langt større. Der er altså et stort mørketal.

 

Mange sager når aldrig frem til politiet, selv om der er tale om grove overtrædelser af dyreværnsloven.

 

” Det er tit, at sagerne ikke ender hos politiet. Hvis man ikke har ”grebet” nogen i at mishandle dyr, er det svært at tage den videre”, siger Therese  Wilbert.

 

De uhyggelige dyremishandlinger er ikke noget nyt.

 

Læs også
Derfor stormer Rasmus Paludan ind i dansk politik

“Vi har oplevet det her i flere år, så det er sådan set ikke noget nyt. De sager er anderledes, end vi oplever andre steder. Samtidig er det også noget andet, at det tit involverer børn. Nu er vi så blevet kontaktet af pressen, men vi har gjort opmærksom på det før, men ingen har været interesseret i at bringe noget før nu. Der er ingen speciel opblusning lige nu, siger Therese Wilbert til Ekstra Bladet.

Afsløringen af de mange dyremishandlinger kommer i kølvandet på et overfald på en kvindelig dyreredder i Vollsmose. Det skrev Den korte Avis om 5.4 og 6.4. På en video kan man se en gruppe hive kvinden ud af bilen og blandt andet hive hende i håret.

Anja anmeldte 100 sager, da hun boede i Vollsmose

TV2 FYN har også talt med Anja, der ønsker at være anonym.

 

Hun fortæller, at hun på fem år anmeldte omkring 100 sager om dyremishandling til forskellige dyreorganisationer.

 

“Jeg har set kattekillinger, der bliver spillet fodbold med. Jeg har set børn, der har cyklet rundt med killinger på cyklen, og jeg har set katte, der har fået revet ben af og øjne ud”, siger Anja. Hun siger, at hun har modtaget dødstrusler på Facebook.

 

“Det værste var et kuld killinger, der krøb rundt med deres indvolde hængende ud, fordi de havde fået maven skåret op”, fortæller hun.

 

Anja har set tilfælde, hvor det er børn helt ned til seksårsalderen, der står bag dyremishandlingen. Hun boede i Vollsmose mellem 2011 og 2016, hvor hun aktivt forsøgte at stoppe dyremishandlingen, skriver TV2 FYN.

 

Læs også
Vollsmose i ny rekord: Som den første politikreds i landet indfører Fyns Politi skærpet strafzone med dobbelt straf

“Jeg har forsøgt at lave aftaler med børnene om, at hvis de ikke mishandler kattene i en måned, får de en is. Jeg har også skældt dem ud”, fortæller Anja.

 

http://www.tv2fyn.dk/artikel/dyremishandling-i-vollsmose-boern-river-hoved-og-ben-af-katte

 

http://ekstrabladet.dk/112/rystet-over-grov-mishandling-i-vollsmose-saetter-ild-til-dem-og-spiller-fodbold-med-dem/6605852

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…