Afrikanske jordemødre flyves nu til England for at opretholde en barbarisk kultur blandt indvandrere – myndigheder svigter

Modelfoto: Colourbox

I England er lemlæstelse af pigers kønsorganer, bedre kendt som klitoris-omskæring, ulovlig med en straframme på op til 14 års fængsel.

 

Tidligere tog muslimske forældre deres døtre med til udlandet, for at få foretaget omskæringen der, men den trafik er efterhånden stilnet af.

 

I stedet flyves jordemødre fra Afrika til England, hvor der arrangeres såkaldte omskæringsfester, hvor småpiger samles til omskæringer, som foretages af en jordemor, der til formålet er fløjet ind fra Afrika, fremgår det af en reportage fra britiske BBC.

 

Græsrodsorganisation afbryder festerne

Det er lederen af græsrodsorganisationen, Black Health Initiative, Heather Nelson, som nu slår alarm.

 

”Det vi ser nu, er, at medens piger tidligere blev ført udlandet for at blive skåret, så er det nu jordemødre, der bliver fløjet her over for at skære i flere piger ad gangen, og det fører til, at der bliver afholdt fester, siger Heather Nelson til BBC og fortsætter:

 

”Vi ved, at den slags fester finder sted her i England, og i West Yorkshire fik vi for nylig afbrudt én og har forhindret en anden i at finde sted.”

 

Heather Nelson fortæller, at mange mennesker ikke forstår, hvorfor organisationen ikke blot ringer til politiet, ”men når vi kontakter politiet, viser det sig, at ingen der aner, hvad omskæring er for noget,” forklarer hun.

 

Hos West Yorkshire politi er man dog helt på det rene med, at der i politikredsen bliver foretaget omskæringer af både kvinder og piger.

 

”Vi gør alt for at bekæmpe fænomenet, og det er vigtigt at alle vore partnere samarbejder om at gøre en forskel,” siger vicepolitimester Russ Foster til BBC.

 

Troede at pigen pjækkede fra skolen

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

Heather Nelson fortæller om en henvendelse, hun i sidste uge fik fra en skole i Leeds om en otte-årig pige, som skolen troede pjækkede.

 

”I realiteten var hun forsvundet fra klassen, fordi det tog hende en time at besørge på toilettet. Så store var de smerter, hun led,” fortæller Heather Nelson.

 

Det gør mig rasende hver dag at tænke på det

Et Andet offer for klitoris-omskæring, Fatima fra Sheffield, fortæller til BBC, at hun blev omskåret som ti-årig, og nu kan hun hverken få børn eller føle noget ved et samleje.

 

”En dag kom min tante hjem til os og tog mig med til at sted, hvor de skulle skære mig, og fire kvinder holdt nede. Bagefter fik jeg en infektion, og det betyder nu, at jeg ikke kan få børn,” fortæller Fatima og fortsætter:

 

”Jeg føler mig ikke som kvinde, for jeg kan ikke føle noget som helst. Det gør mig rasende hver dag at tænke på det.”

 

Ingen kender omfanget af omskæringer

Læs også
Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale og May pålægges at forhandle med EU igen

Ingen kender i realiteten omfanget af, hvor mange kvinder i Storbritannien, der er blevet klitoris-omskåret

 

I en undersøgelse, som City University of London publicerede i 2015, skønner man, at omkring 137.000 kvinder og piger i England og Wales er blevet omskåret.

 

Selvom straffen for at foretage klitoris-omskæringer på piger og kvinder samt at medvirke som nævnt er hård med en straframme på op til 14 års fængsel, er endnu ingen blevet dømt.

 

”Og det er en national skandale,” hed det for nylig i en rapport udgivet af det britiske indenrigsministerium.

 

Læs hele BBC’s reportage her:

http://www.bbc.com/news/uk-england-38290888

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…