Så slemt er det: Mikrofoner skal sende lyden af skud og voldtægtsofres skrig til politistationen fra svenske ghettoer

Skærmprint/YouTube/Rinkeby

For første gang installerer svensk politi mikrofoner, der kan opfange lydene fra kriminalitet i ghettoerne og sende dem direkte til en politicentral.

 

Hvis politiet hører lyden af skud, eksplosioner, knusning af glas eller skrig fra blandt andet voldtægtsofre, kan man reagere hurtigt. Der bliver så straks sendt besked til betjente i lokalområdet med sms eller mail.

 

Det er sikkert et redskab, som politiet jævnligt vil få brug for. Men det siger jo noget om, hvor forfærdelige tilstandene er blevet i det svenske samfund. Med store områder, der er ude af kontrol.

 

Mikrofonerne skal installeres i Järvaområdet ved Stockholm. Dette område rummer de berygtede ghetto-bebyggelser Rinkeby, Tensta og Husby.

 

Kan opfange, hvor skud og skrig kommer fra

Mikrofonerne kan ikke opfange tale, forsikrer det svenske politi. De kan altså ikke bruges til at overvåge private konversationer.

 

Men mikrofonerne er smarte nok til for eksempel at skelne, om der skydes med en pistol eller et automatvåben.

 

De kan også lokalisere, hvor i området lyden af skud eller skrig kommer fra. Det vil kræve flere hundrede detektorer, siger politiets ansvarlige for projektet, Joakim Söderström.

 

Politiet i New York har længe anvendt den type mikrofonovervågning.

 

Det svenske politi regner også med at kunne få gavn af teknikken i forbindelse med terrorangreb.

 

Mikrofoner rækker ikke til at løse problemerne

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Men i første omgang skal mikrofonerne bruges i forsøget på at få styr på de kæmpestore parallelsamfund i Rinkeby, Tensta og Husby.

 

I forvejen har der gennem fem år været kameraovervågning her.

 

Indtil videre har det dog langt fra været nok til at sikre fredelige tilstande i disse ghettoer. Voldskriminaliteten er meget omfattende.

 

Intet tyder heller på, at mikrofonerne vil være nok til at bremse det dramatiske forfald i de store, indvandrertætte bebyggelser. De kan højst afbøde nogle af skaderne.

 

Hovedårsagen til de forfærdelige tilstande er den vanvittige og uansvarlige svenske udlændingepolitik. Den har gjort så stor skade på det svenske samfund, at det næppe bliver til at genoprette.

 

Uanset hvor mange mikrofoner, man installerer.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polisen-far-anvanda-mikrofoner-for-overvakning

 

https://web.archive.org/web/20171116014353/https://www.svd.se/hundratals-osynliga-mikrofoner-kan-overvaka-i-jarva

 

https://samnytt.se/ljuddetektorer-ska-hjalpa-polisen-overvaka-jarvaomradet/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…