Nu går islamisten Erdogan helt amok – han påstår, at Europa godt kunne tænke sig at bygge gaskamre

Tyrkiets præsident Erdogan bliver stadig mere ekstrem i sine angreb på de europæiske lande.

 

Hadpropagandaen skal piske en stemning op blandt tyrkerne, der skal få dem til at samles om Erdogan og stemme ja til hans forslag til en ny forfatning.

 

Dette forslag vil give Erdogan meget større magt og undergrave demokratiet.

 

Søndag gik den tyrkiske præsident helt amok med en påstand om, at Europa godt kunne tænke sig at bygge gaskamre! ”Man tør bare ikke at gøre det,” føjer han så til.

 

Erdogan har også på sin smagfulde facon slynget følgende personlige anklage ud mod forbundskansler Angela Merkel: ”Du anvender også netop nazi-metoder”.

 

Al denne skingre retorik fra den tyrkiske præsident er udtryk for, at han ikke føler sig sikker på at vinde folkeafstemningen om forfatningen. Så fjendebillederne får hele tiden en ekstra tand.

 

Men ind imellem får man indtryk af, at det rabler for ham. Hans forslag til forfatning er blevet kritiseret for, at det er uholdbart at koncentrere så megen magt hos præsidenten. Men ifølge den britiske avis Daily Telegraph henviser han til et forbillede … Adolf Hitlers Tyskland! Det siger han efter at have beskyldt andre for nazi-metoder.

 

Angriber tysk efterretningschef

Erdogan raser over alt muligt i Europa. Senest kritiserede han i voldsomme vendinger, at der blev afholdt en kurdisk demonstration i Frankfurt i weekenden.

 

Den slags demonstrationer er ellers en helt almindelig del af den forsamlings- og ytringsfrihed, der gælder i Europa. Men Erdogan ønsker ikke frihed. Han ønsker et islamisk Tyrkiet, hvor han selv har størst mulig magt og kontrol. Og han forsøger at knægte enhver form for kritik – også i andre lande.

 

Præsidenten har samtidig kastet sig over den tyske efterretningschef Bruno Kahl. Kahl har tilladt sig at sætte spørgsmålstegn ved Erdogans udlægning af det militære kupforsøg i Tyrkiet.

Læs også
Højaktuel bog om præsident Erdogan og hans Tyrkiet

 

Erdogan har hårdnakket hævdet, at det var den religiøse leder Fethullah Gülen og hans Gülen-bevægelse, der stod bag kupforsøget.

 

Erdogan og Gülen var engang perlevenner. Men efter at deres forhold endte i åben krig, har Erdogan beskyldt Gülen for at stå bag stort set alle ulykker i denne verden – herunder altså kupforsøget. Nu kalder han Gülen-bevægelsen for en “terrorbevægelse”.

 

Den tyske efterretningschef Bruno Kahl har derimod sagt, at der ikke er tegn på, at kupforsøget var Gülens værk. Det har udløst endnu et raserianfald hos præsidenten.

 

Vil man opsige asylaftalen med EU?

Flere tyrkiske ministre er også begyndt at rasle med sablen i forhold til Tyrkiets asylaftale med EU. De antyder, at tiden måske er inde til, at Tyrkiet vil opsige denne aftale.

 

Dette er en trussel om, at Tyrkiet kan finde på at åbne for asylstrømmen fra Tyrkiet til Europa. Denne strøm har ellers været begrænset, efter at asylaftalen blev indgået.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Det er dog tvivlsomt, om Tyrkiet vil opsige aftalen.

 

Landet er meget afhængigt af de penge, som man får i betaling for aftalen. I det hele taget kan den dybt kriseramte tyrkiske økonomi lide alvorlig skade, hvis man kapper båndene til Europa.

 

Så Tyrkiet nøjes nok bare med truslerne om at opsige aftalen.

 

Den skrupelløse Erdogan

Måske forsøger Tyrkiet også at skræmme EU ved at lade flere asylansøgere slippe igennem til de græske øer. Kendsgerningen er i hvert fald, at disse øer i de seneste dage har oplevet en stærk stigning i antallet af asylansøgere, der er kommet fra Tyrkiet.

 

For hver dag, der går, opdager de europæiske lande, at Erdogan er parat til at køre konflikterne endnu længere ud, end man havde troet.

 

Det belaster forholdet til EU. Det belaster NATO-samarbejdet. Men alt det tager den skrupelløse Erdogan med. Han vil bare have sin autoritære islamiske forfatning vedtaget.

Læs også
Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien

 

http://www.krone.at/welt/auch-in-europa-waeren-gaskammern-wieder-thema-erdogan-hetzt-weiter-story-560131

 

http://www.focus.de/politik/videos/fluechtlingskrise-deutlich-mehr-fluechtlinge-erreichen-griechische-aegaeis-inseln_id_6810290.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…