Det norske valg blev endnu en katastrofe for Europas socialdemokrater – Danmark er en undtagelse, og det har én bestemt grund

Foto fra rights.no

Den borgerlige regering fortsætter i Norge efter mandagens valg.

 

Valget var et sviende nederlag for socialdemokraterne i Arbeiderpartiet. Partiet står til det ringeste valgresultat i 16 år.

 

Nederlaget er ekstra smerteligt for socialdemokraterne, fordi partiet undervejs i valgperioden lå på hele 40 procent af stemmerne, mens de borgerlige var til rotterne.

 

Ikke mindst Fremskrittspartiet var i problemer, men partiet rettede sig og fik kun en beskeden tilbagegang.

 

Med dette resultat følger Norge samme mønster som det meste af Vesteuropa: Socialdemokraterne lider fatale nederlag.

 

Dette mønster skyldes først og fremmest én ting: De socialdemokratiske partier har slet ikke været i stand til at håndtere masseindvandringen fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande.

 

Nederlag på nederlag

Socialistpartiet i Frankrig og Arbejderpartiet i Holland blev på det nærmeste udslettede ved det seneste valg.

 

I Storbritannien, Italien, Spanien, Østrig og andre lande er de socialdemokratiske partier på spanden.

 

Ved det tyske valg om mindre end to uger står socialdemokraterne også til en ordentlig øretæve.

 

Danmark er en bemærkelsesværdig undtagelse.

Læs også
Nordmand dræbte sin lillesøster og forsøgte at dræbe muslimer i moské – politiet taler om terror

 

Ganske vist når Socialdemokratiet i Danmark ikke længere de samme stemmetal som i dets storhedstid. Men det har fået stoppet sin tilbagegang og ligger stabilt omkring 25-27 procent.

 

Og det holder positionen som landets klart største parti.

 

Stram udlændingepolitik

Der er en hovedgrund til, at Socialdemokratiet i Danmark klarer sig bedre end søsterpartierne: Partiet er slået ind på en strammere udlændingepolitik.

 

Dette bliver understreget af, at partiet har indledt et tættere samarbejde med Dansk Folkeparti.

 

Andre socialdemokratiske partier har ikke turdet gøre noget lignende, og de er blevet straffet for det. For overalt i Europa kræver vælgerne en strammere udlændingepolitik og en opbremsning i tilstrømningen.

 

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

I Danmark har især den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen været fortaler for den ny kurs, og han har fået Mette Frederiksen med på den.

 

Man kan sagtens påpege store mangler i den ny linje. Men det er ganske givet, at den placerer Socialdemokratiet i Danmark tættere på virkeligheden og på vælgernes ønsker.

 

Så kom der en ny minister …

I Norge så Arbeiderpartiet en overgang ud til at klare sig fint med en meget slap, politisk korrekt udlændingepolitik.

 

Det skyldtes, at den borgerlige regering markerede sig alt for dårligt i værdipolitikken. Så udlændingepolitikken havde kun en beskeden rolle i den politiske debat.

 

Men så blev Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet indvandringsminister. Og hun gik i offensiven på udlændingepolitikken – inspireret af sin danske kollega Inger Støjberg.

 

Det reddede Fremskrittspartiet fra et alvorligt valgnederlag. Det hev tæppet væk under Arbeiderpartiet. Og det var stærkt bidragende til at bevare magten på borgerlige hænder.

Læs også
Mette Frederiksen er ”overvejede enig i, at integrationsydelsen skal sættes op” – i 2011 gjorde hun det med starthjælpen

 

Således endte det norske valg med endnu et stort nederlag til socialdemokraterne i Europa, fordi de ikke har viden, vilje og mod til at håndtere den enorme udfordring fra masseindvandringen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…