Nordjyllands Politi rydder op: Et hav af indbrudstyve og en enkelt narkohandler anholdt efter storstilet aktion

foto: Politi.dk

Indbyggerne i Vendsyssel har gennem længere tid været plaget af en lang række indbrud, men nu er der i hvert fald foreløbig sat en stopper for uvæsenet.

 

Således gennemførte Nordjyllands Politi hele dagen i går den 5. oktober en større politiaktion, der var rettet mod en række formodede indbrudstyve.

 

I alt 15 personer blev anholdt ved aktionen, og fem af de anholdte fremstilles i dag i et lukket grundlovsforhør i Hjørring. Herudover foretog politiet 21 ransagninger.

 

De anholdte er alle lokale

De anholdte er alle mænd i alderen fra 21-52 år, der er bosat i lokalområdet. Fire af de anholdte, der senere i dag fremstilles ved Retten i Hjørring, er sigtet for adskillige indbrud, som er begået siden august måned.

 

Den femte er sigtet for at have overtrådt den grove narkotikabestemmelse, straffelovens § 191.

 

De øvrige ti anholdte er blevet løsladt efter endt afhøring, men politiet opretholder sigtelserne mod dem, fortrinsvis for indbrud og hæleri.

 

”Vi har efterforsket længe mod flere af de anholdte personer, og i går skred vi så til handling i en samlet anholdelsesaktion, og mens aktionen pågik, blev vi ledt på sporet af andre mulige gerningsmænd. Derfor kunne vi anholde flere end ventet,” forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Sune Myrup.

 

Et væld af tyvekoster beslaglagt

Ud over anholdelsesaktionen gennemførte politiets medarbejdere i alt 21 ransagninger.

 

”Og under disse ransagninger fandt vi en stor mængde koster, som vi har beslaglagt, da vi mener, at de stammer fra indbrud,” siger Sune Myrup.

 

Læs også
Pludselig stod afrikaner i 74-årig kvindes stue – men hun fandt sig ikke i hvad som helst

De beslaglagte koster består blandt andet af 23 designerstole, designerborde, PH-lamper, smykker, sølvtøj, elektronik i form af computere og fladskærme.

 

Desuden blev der, på én gerningsmand, fundet 500 gram amfetamin.

 

”Vi ved, at særligt mange borgere i blandt andet Vendsyssel har været plaget af indbrud. Og derfor er jeg overordentligt tilfreds med aktionens forløb med de mange anholdelser og beslaglagte koster,” tilføjer politikommissær Sune Myrup, der betegner aktionen i går som et hårdt slag mod det kriminelle miljø i Vendsyssel.

 

Lukket grundlovsforhør

Fremstillingen af de fem anholdte sker i dag kl. 09.00 i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring. Og her vil Nordjyllands Politi kræve dem varetægtsfængslet, sigtet for omfattende indbruds-kriminalitet.

 

Imens fortsætter efterforskningen og Nordjyllands Politi vil ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser i sagen.

 

Stigende antal indbrud i Region Nordjylland

Læs også
To svært bevæbnede udlændinge bag 27 røverier er dømt til udvisning af Danmark

Medens antallet af indbrud over hele landet her i årets første seks måneder var lavere end i første halvår 2016, var den modsatte udvikling tilfældet i Region Nordjylland.

 

På landsplan faldt antallet af indbrud private beboelser samt forretninger og virksomheder fra 22.664 indbrud i første halvår 2016 til i alt 20.108 i første halvår 2017, fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

 

I Region Nordjylland gik udviklingen den modsatte vej.

 

Her havde man i første halvår 2016 i alt 1.896 indbrud i private beboelser samt forretninger og virksomheder.

 

Det antal var i første halvår 2017 steget til 1.944.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…