Muslimsk lærd: Sådan skal du slå din kone, hvis du vil være en god muslim

YouTube

Koranen siger, at manden skal slå sin kone, hvis hun bliver ved med at være ulydig. Her forsøger en muslimsk skriftklog i et TV-interview at berolige kritikere i Vesten ved at forklare, hvad reglerne for det er.

 

I Koranen står der: ”Mænd står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre.” Videre får mændene at vide, hvordan de skal reagere over for ulydige kvinder: ”De, fra hvem I frygter genstridighed, skal I formane, lade alene i sengen og slå.” (Sura 4, Vers 34)

 

Pointen er, at manden først skal formane. Hvis det så ikke virker, skal kvinden straffes med at ligge alene i sengen. Hjælper det heller ikke, skal han slå hende.

 

Ufrivillig komik

Muslimske lærde diskuterer imidlertid, hvordan manden må slå sin kone. Vi bringer her et interessant interview fra egyptisk TV, hvor en muslimsk lærd giver sin fortolkning af sagen (med danske undertekster). Det blev oprindelig bragt i februar 2010, men er stadig lige aktuelt.

 

Interviewet skal tydeligvis tjene det formål at berolige alle, som ser kritisk på mandens ret til at slå sin kone i islam. Specielt folk i Vesten.

 

Men der er en ufrivillig komik i disse beroligelser, som man vil kunne se.

 

Den lærde nævner en række ting, som manden ikke må gøre, når han slår sin kone: ”Han må ikke brække hendes knogler eller såre hende, knække hendes tænder eller prikke hende i øjnene.”

 

De fleste i Vesten vil nok tænke: ”Tak, skal du ha’! Hvis det virkelig er nødvendigt at understrege den slags, må der da være noget ravruskende galt.”

 

Men den lærde og hans ærbødige interviewer synes overbeviste om, at de hermed har løst deres opgave med at berolige kritikerne på bedste vis.

 

Se interviewet her og få indblik i en verden, som mange danskere ikke kender til.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Optagelsen fra egyptisk TV, Al-Nas er her tekstet på engelsk:

https://www.youtube.com/watch?v=vkWVdAfXbXI

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…