Mor til ti-årig pige afslørede blotter: Nu bruger politiet ressourcer på at få hende straffet dobbelt så hårdt som den dømte blotter

Rikke Andersen (Foto: Privat)

I øjeblikket bruger Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til stadighed ressourcer på at få en mor dømt, efter at hun havde offentliggjort et foto af en mand, der havde blottet sig for hendes ti-årige datter og en jævnaldrende veninde.

 

Moderen, Rikke Andersen, fik en bøde for offentliggørelsen af fotoet i et forsøg på at få manden genkendt og arresteret.

 

Den bøde nægtede hun at betale, og fik medhold ved Retten i Nykøbing Sjælland. Angiveligt på grund af en fejl i politiets anklageskrift.

 

Bøden til Rikke Andersen er på 5.000 kroner. Det er dobbelt så meget som den bødestraf på ti dagbøder á 250 kroner, blotteren blev idømt.

 

Nu forsøger politiet igen med en ny retssag at få hende dømt, og det har fået formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), til at blande justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ind i sagen.

 

Nu forfølger politiet moderen til den ene af pigerne

Hændelsen med den pædofile blotter fandt sted på parkeringspladsen bag Dagli’ Brugsen i Nyråd på Sydsjælland den 4. august sidste år.

 

Rikke Andersen meldte omgående sagen til politiet, som sendte en patrulje, der uden held afsøgte området.

 

Det lod Rikke Andersen sig dog ikke nøjes med.

 

Hun mødte op i Dagli’ Brugsen, hvor hun fik lov til at se overvågningsvideoen fra parkeringspladsen, og hvor hun med sin mobiltelefon tog hun et tydeligt foto af blotteren.

 

Fotoet offentliggjorde Rikke Andersen på facebooksiden ”4760 hjælper hinanden” og skrev, at manden på fotoet var efterlyst for blotteri.

Læs også
Video: Til sidst får pensionisten nok og tager kampen op mod asocial indvandrerdreng

 

Det skete som nævnt i august sidste år, og lige siden har Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi forsøgt at få Rikke Andersen dømt til at betale bøden på de 5.000 kroner for overtrædelse af persondataloven.

 

Moderen skal straffes dobbelt så hårdt som forbryderen.

Som følge af Rikke Andersens foto blev den efterlyste anholdt civilt af lokale beboere.

 

Han blev genkendt fra fotoet på Facebook og overdraget til politiet.

 

Der er tale om en 20-årig mand, som tilstod og ved retten i Nykøbing Sjælland den 4. oktober 2016 som nævnt blev idømt ti dagbøder á 250 kroner.

 

Det er som nævnt det dobbelte af den straf, som politiet vil idømme Rikke Andersen for at have offentliggjort et foto, der medførte, at politiet fik serveret en gerningsmand på et sølvfadfad og kunne bringe ham i retten.

 

Læs også
Somalier ville røve to mænd, men de tog kampen op – nu har de to fået en retssag på halsen

Ud over på ny at slæbe at få Rikke Andersen i retten for at få hende dømt dømt vil politiet i denne omgang også straffe Dagli’ Brugsen for at have givet Rikke Andersen mulighed for at se overvågningsvideoen og tage billeder.

 

Justitsminister Søren Pape Poulsen: Hun skal straffes

På Christiansborg er Sydsjællands- og Lolland Falsters Politis ihærdige forsøg på at straffe den mor, der sikrede, at politiet kunne strafforfølge en pædofil blotter, faldet formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF), for brystet.

 

Han har derfor skriftligt bedt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om en kommentar til sagen:

 

”Kan justitsministeren forklare, hvorfor Sydsjællands og Lolland Falsters Politi til stadighed bruger ressourcer på at forsøge at retsforfølge en mor til et barn, som er blevet udsat for en pædofil blotters adfærd,” lyder spørgsmålet fra Peter Skaarup.

 

Af svaret fra Søren Pape Poulsen fremgår det, at Rikke Andersen efter hans opfattelse bør straffes, fordi hun via Facebook har afsløret en pædofil blotter ved at offentliggøre et foto af ham:

 

”I forlængelse af ovenstående (en redegørelse fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, red.) vil jeg generelt bemærke, at selvom jeg godt forstår, hvis man som privatperson kan føle behov for selv at gøre noget, for eksempel ved at offentliggøre billeder af en formodet gerningsmand, må vi også holde fast i, at det er en politimæssig beslutning i hvert enkelt tilfælde at vurdere, hvordan en sag bedst opklares,” skriver Søren Pape Poulsen i sit svar til Peter Skaarup og fortsætter:

Læs også
Østeuropæisk blotter cyklede rundt på sort cykel og smed bukserne foran kvinder i Århus

 

”Den ene borgers mistanke til den anden må ikke uden videre føre til, at der er almindelig adgang til at hænge hinanden ud som kriminelle.”

 

Altså bør moderen til et barn, der har været udsat for en pædofil blotter, straffes dobbelt så hårdt som den pædofile blotter. Blot fordi hun med et foto afslørede ham og fik ham pågrebet.

 

Mener altså landets justitsminister.

 

Havde tværtimod håbet, at ministeren ville gribe ind

Hos Dansk Folkeparti er Peter Skaarup skuffet over justitsministerens holdning:

 

”Jeg havde håbet, at justitsministeren ville gribe ind, men bundlinjen er desværre efter svaret, at den krænkedes mor stadig fra retsvæsenets side forsøges straffet hårdere end gerningsmanden, siger Peter Skaarup til Den Korter Avis og understreger:

 

Læs også
To mænd stod og tissede ned i en kanal, en forbipasserende blev provokeret og straffede dem – men det kommer til at koste ham dyrt

”Og det er skidt for retsbevidstheden. Vi må sikre, at politiet hurtigt gør brug af videooptagelser, der kan fange gerningsmænd uden bødestraffe til dem, der hjælper politiet.”

 

Peter Skaarup tilføjer, at Dansk Folkeparti arbejder på at skaffe et flertal i folketinget for dette tiltag hurtigst muligt.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…