Et massivt flertal af tyskerne betragter muslimer som dårligt integrerede i deres samfund

Berlin (Arkivfoto Steen Raaschou, snaphanen.dk)

En ny meningsmåling slår fast, at to tredjedele af tyskerne (65,6 procent) anser de muslimske indvandrere for dårligt integrerede i deres samfund. (Civey/WELT-Trend).

 

Mindre end hver femte tysker (19,3 procent) betragter muslimerne som velintegrerede.

 

15 procent ved ikke rigtig.

 

Dermed fælder vælgerne en sviende dom over Angela Merkels asylpolitik, der har åbnet for en voldsom tilstrømning af muslimske migranter.

 

Stemmer på Merkel i mangel af bedre

Merkels egne vælgere i Unionen af CDU og CSU er lige så kritiske som vælgerne i deres helhed. Selv blandt folk, der stemmer Merkel, anser to tredjedele muslimerne for at være dårligt integrerede.

 

Det kunne antyde, at mange stemmer på Merkel i mangel af bedre.

 

Faktisk er der kun ét parti, hvor et flertal af vælgerne anser muslimerne for velintegrerede – nemlig De Grønne.

 

Selv hos venstrefløjspartiet Die Linke mener de fleste af dem, der har en mening, at muslimerne er dårligt integrerede (45,6 procent).

 

Ikke overraskende findes de mest kritiske vælgere hos det indvandringskritiske Alternative für Deutschland (AfD), hvor hele 95 procent anser muslimerne for dårligt integrerede.

 

Mere bemærkelsesværdigt er det, at vælgerne hos det liberale FDP, der er Venstres søsterparti, er meget kritiske – endnu mere end gennemsnittet.

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

 

Blandt FDP-vælgerne siger hele 68,1 procent, at muslimerne er dårligt integrerede.

 

Politikere og medier tier problemerne ihjel

Partierne vil dog næppe debattere denne opsigtsvækkende meningsmåling meget frem valget den 24. september.

 

Næsten alle partierne gør sig store anstrengelser for at tie problemerne med indvandringen ihjel i valgkampen. Det gælder i høj grad også Merkel og hendes CDU.

 

De får god hjælp af det store flertal af tyske medier, der er ekstremt politisk korrekte. Der udøves en stærk censur i forhold til dette tema, som har større betydning for det tyske samfund end noget andet.

 

Til en vis grad er de politisk korrekte politikere og medier i stand til at kue befolkningen, så den frygter at tale åbent om problemerne.

 

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Men tyskerne mener, hvad de mener. Denne måling understreger, hvor kritiske de er over for masseindvandringen fra den muslimske verden.

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article168016985/Grosse-Mehrheit-findet-Muslime-in-Deutschland-schlecht-integriert.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…