Man har så travlt med Fillons bjergsomhed, men han er ikke så rig som sin venstrefløjs-rival

TF1

De franske vælgere har været meget optaget af den konservative kandidat Francois Fillons bjergsomhed med det resultat, at han er dykket i meningsmålingerne. Men han er nu ikke særlig formuende sammenlignet med sine rivaler. Slet ikke i forhold til den yderste venstrefløjs kandidat, trotzkisten Jean-Luc Melanchon.

 

Ifølge en ny forordning om offentlighed er præsidentvalgets kandidater blevet tvunget til at fremlægge fuld besked om, hvad de besidder af fast ejendom, opsparinger, biler og gæld.

 

Det er interessant læsning, som avisen Le Parisien gladeligt  ofrer forside og tre sider inde i bladet på. Her kan man se, at mens Fillon har en bruttoformue på  1.077.435 euros er Nelanchon god for 1.131.212 euros. For at lette sammenligninger kan man gange beløbene med 7.5, så har man det omtrentlige beløb i danske kroner.

 

Fillon har sin herregård i Sarthe, som er vurderet til 750.000 euros. Desuden har han tolv mindre huse og 20 bankkonti. Han har ejer en Land Rover, som er vurderet til 5.000 euros og en Peugeot til 3.000 euros. Ikke så dyre som hans to ure til 12-15.000 euros. Og han har måttet låne af sin datter til at bringe en skattegæld ud af verden.

 

Eks-økonomiminister har god privatøkonomi

———————————————————–

Den nærmeste rival, den tidligere bankmand og økonomiminister har en solid privatøko

Den nærmeste konkurrent, den tidligere miljøminister Emmanuel Macron har en god privatøkonomi. Hans bruttoformue løber op i 336.004 euros, men den er i løbende positiv udvikling.

 

Han har netop solgt sin dyre lejlighed i Paris, men har stadig et hus i Touquet. Det interessante i hans papirer er, at der ikke står noget om, hvad der er blevet af en opsparing på 3,3 milloner euros fra hans tid i Rothschild-banken. Den er aldrig deklareret i modsætning til hans ministergage, som fører til den nu offentliggjorte bruttoformue. Men den er vokset siden. Forlaget XO gav ham i december et forskud på 75.000 euros for bogen “revolution”, og et nyt forfaterhonorar på 274.241 euros fik han for to måneder siden.

 

Marine Le Pen fra Front National ligger ikke i front med penge på kistebunden. Hendes bruttoformue beløber sig til 630.868 euros. Hun har en anpart i familiens ejendom i Saint-

Cloud, og den opgøres til 313´2.500 euros, En villa i Montretour ansætter hun til 2,5 millionr euros, men skattevæsenet mener, at beløbet bør være dobbelt så stort. Hun har ingen bil og ingen pensionsopsparing, men betaler af på et privat forbrugslån.

 

Dens socialiste kandidat Benoit Hamon har en bruttoformue på 461.183 euros, men hans chancer for at klare første valgrunde er så små, at han er mindre interessant. Det er tilgæld Jean-Luc Meelanchon, som officielt er de fatiges værner, men ikke selv rangerer på linie med kirkerotter.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Bruttoformuen på 1.131.212 euros bygger dels på arv fra rige forældre, men også på en eksklusiv lejlighed i Paris til 190.000 euos. Han har også en lejlighed i til 121.00 euros i Finisterre og en lejlighed til 700.000 euros i omegnen af Paris, Hans bil er en 11 år gammel Opel Corsa, og dermed kan han endelig se sine medproletarer i øjnene.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…