Ny MF for Venstre støtter tanken om at lave et burkaforbud

Mads Fuglede (Foto: Venstre)
Med Folketingets åbning træder Mads Fuglede for alvor ud af rollen som USA-ekspert og ind på Christiansborg.

Mandag sad USA-analytiker Mads Fuglede klistret til tv-skærmen og fulgte med i dækningen af “det forfærdelige skyderi” i Las Vegas, hvor en gerningsmand skød og dræbte 59 mennesker og sårede over 500.

 

Ubevidst ventede han på, at telefonen skulle ringe, som den så tit har gjort tidligere, når der er sket ting på den anden side af Atlanten, som han skulle udlægge for tv-seerne.

 

– Da telefonen så ikke ringede, kom jeg i tanke om, at det jo ikke er det, jeg laver længere. Det er her, jeg skal være, siger Mads Fuglede (V) og slår ud med armene på Christiansborg, der er fuld af blomsteropsatser og bombehunde.

 

– Jeg er stadig lidt overvældet.

 

Den kendte USA-analytiker havde som andensuppleant ikke ventet at komme på tinge i denne omgang.

 

Men da partifællen Jakob Engel-Schmidt valgte at vende tilbage til jobbet som direktør for Niels Brock, var vejen banet for Mads Fuglede.

 

Han indtræder først formelt i Venstres folketingsgruppe torsdag, men han har allerede taget hul på arbejdet og underskrevet Grundloven – som alle nye folketingsmedlemmer gør.

 

Tirsdag deltager han i Folketingets traditionsrige åbning, hvor han lytter med på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale fra tilhørerrækkerne.

 

– Jeg har en slags første arbejdsdag – og det minder mig lidt om første skoledag i sin tid, selv om den nu er lidt fjern for mig, siger Mads Fuglede.

 

– Bagefter skal jeg deltage i et debatprogram med nogle af mine kommende kolleger om, hvor god en tale Lars Løkke Rasmussen har holdt.

 

Læs også
Lars Løkke tegner et misvisende billede af, hvor meget vælgerne bakker hans forslag om en SV-regering op

– Så jeg starter jo meget direkte og får en ilddåb. Og for at være helt ærlig, håber jeg bare, at jeg ikke falder fuldstændig igennem.

 

Selv om Venstre-politikeren endnu ikke formelt har taget hul på arbejdet, har han i flere interviews meldt sin ankomst og blandt andet kaldt det multikulturelle samfund en sværmerisk drøm, der kan opløse alt.

 

Men samtidig understreger han, at han ikke skal “fylde en masse her i starten”:

 

– Jeg skal sætte mig ydmygt ned og lære at være politiker. Når jeg er blevet bedre til det og har fået lidt erfaring, så begynder jeg selvfølgelig også at pippe lidt mere.

 

Fuglede har dog allerede pippet i diskussionen om, hvorvidt burkaer skal forbydes. Han tilhører den fløj i Venstre, der går ind for et forbud. Men partiet har endnu ikke taget stilling i sagen.

 

Hvorvidt en løsning på den splittede folketingsgruppe kan være, at folketingsmedlemmerne sættes fri til at stemme efter deres egen overbevisning vil Fuglede ikke gisne om:

 

Læs også
Kristian Jensen stak piben ind – men krigen i Venstre kan brage løs igen, fordi Løkke vil gøre op med arven fra Fogh

– Jeg ved ikke, hvad planerne er i den retning. Jeg kan heller ikke sige, at jeg støtter DF’s burkaforbud. Men jeg støtter tanken om at lave et forbud.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…