Liselund på Møn – lyt til fri tanker i den romantiske have

Foto: Nationalmuseet

http://natmus.dk/aktivitet/frie-tanker-i-den-romantiske-have/

 

Adelsparret Lise og Antoine d la Calmette var 1700-tallets jetsetpar i Danmark. Oplysningstidens kunstnere, filosoffer og samfundskritikere valfartede til deres lystslot og have på Møn. Her i den grønne oase med kringlede stier, favnende trækroner og eksotiske lysthuse kunne tankerne flyde frit.

Besøgende kunne sætte sig på en bænk i parken. Spadsere langs havens kløft eller indlogere sig i lysthusene i flere måneder og konversere med adelsparret Calmette.

 

Besøg Calmetterne og deres fortryllede have

Lise og Antoine var populære og kendt for deres hengivenhed til hinanden og ikke mindst til et moderne livssyn. De var vidende bogorme og fulgte Roussous tanker. De var enige med filosoffen om, at mennesket skulle være frit, ligesom naturen havde tiltænkt det.

Mød Calmetterne den 26. og 27. august, når de inviterer til selskab i deres pragthave. Gå på opdagelse i parrets grønne, drømmeagtige univers.

Når du ankommer, får du en opgave af Calmetparret, så du kan udforske deres slotshave. Det kan være en skulptur i haven, som du skal finde. Det kan være et digt, som du skal læse op for en ven under trækronerne. Uanset hvilken opgave du får, kommer du på en rejse i haven og adelsparrets univers.

Du kan til hver en tid konversere med Lise eller Antoine de la Calmette, som sørger for deres gæsters velbehag.

Medvirkende: Marie-Louise Werner, Denis Rivin, Louisa Yaa Aisin, Bo Eggert Dahl, Bo Feldvoss og Birgitte Larsen
Musiker: Mikkel Ploug
Kostumier: Pernille Leisner
Kunstnerisk ansvarlig: Anna Lawaetz

Arrangementet er en del af projektet Historier om Danmark og er støttet af Nordea-fonden.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…