Fransk præsidentvalgkamp: Larmende diskretion om Macrons forhold til skandaleramt medicinalfirma, som støttede hans kampagne

PARIS: Mens franske medier ikke kan få nok af  at grave nyt snavs op om den konservative kandidat Francois Fillon, er der nærmest larmende diskretion om en skandale, som truer præsident Hollandes foretrukne kandidat Emmanuel Macron.

 

Denne kandidat, som ligger i top i meningsmålingerne side om side med den nationale fronts Marine Le Pen, har åbenbart et  belastende forhold til medicinalfirmaet Servier.

 

Dette firma fortsatte stædigt med at markedsføre et produkt Mediator, som var et slankemiddel for sukkersyge patienter og mistænkes for at have forårsaget mindst 2100 patienters død.

 

Firmaets læge, dr. Jean-Jacques Maurad, var privatlæge for Emmanuel Macron, men har droppet det job, efter at det kom frem, at hans bror Bernard Maurad er en støttepille for Macrons valgkampagne.

 

Ingen medier har spurgt Macron, om Servier følgelig er på listen over gavmilde støtter til hans valgkamp. Heller ikke om det var en kvittering, at han omtalte koncernen rosende i et vælgermøde.

 

Dansk stjerne gjorde læge til nationalhelt

Ingen andre har følt trang til at gå i brechen for Servier-koncernen. Det skyldes, at lægen Irene Frachon vandt en lang og sej dyst med den farmacentiske mastodont. Hun fik dokumenteret, at Servier fortsatte den indbringende produktion længe efter at Mediator var afsløret som livsfarlig.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Dr. Frachon blev fransk nationalhelt. Ikke mindst efter at den danske “Borgen”-stjerne Sidse Babett Knudsen lagde talent og franskkundskaber til at spille hende i filmen “La Fille de Brest”, som blev et biograf-hit.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…