Nu hober over tusinde afviste asylansøger sig op i Danmark, og der er uoverskuelige problemer med at få dem sendt ud af landet

Arkiv / You Tube

Egentlig skulle det være en god nyhed. I hvert fald set med integrationsminister Inger Støjbergs (V) øjne.

 

Færre og færre får asyl i Danmark. Ifølge Udlændingestyrelsen er der kun sagt ja til 38 procent af de asylansøgere, der i løbet af årets første tre måneder har fået deres sag behandlet.

 

Det er et betragteligt fald i forhold til sidste år, hvor den såkaldte anerkendelsesprocent var på 72 procent og mere end en halvering i forhold til 2015, hvor anerkendelsesprocenten var helt oppe på 85.

 

Da en meget stor del af sagerne stammer fra sidste år, har det betydet, at over 1.500 personer i år har fået nej til asyl i Danmark.

 

Men de mange afvisninger har til gengæld skabt et nyt problem.

 

Langt over tusinde afviste asylansøgere hober sig nu op

Alene ved årsskiftet opholdt der sig i alt 1.154 afviste asylansøgere, der skulle sendes ud af Danmark, men indtil nu er det i år kun lykkedes formyndighederne at få sendt 156 af de 1.154 afviste asylansøgere ud af landet.

 

Af de 156 blev i alt 27, heraf 12 afghanere, tvangsudsendt og fløjet til hjemlandet ledsaget af politibetjente. I alt 103 af de afviste asylansøgere har politiet fulgt til lufthavnen og set dem stige på et fly, medens man formoder, at 26 er rejst selv.

 

Sidste år lykkedes det for myndighederne at hjemsende blot 491 afviste asylansøgere, og ligeledes sidste år var det også afghanerne, der ar sværest få sendt hjem.

 

Af de 73 afviste asylansøgere, der sidste år blev sendt til hjemlandet med politiledsagelse hele vejen, var de 16 afghanere. I alt 127 blev påset udrejst, medens myndighederne formoder, at 176 selv er rejst ud af landet.

 

Med det udsendelsestempo vil det tage flere år at få de afviste asylansøgere ud af landet, medmindre de til sidst beslutter sig for at rejse selv eller simpelthen bliver her i landet og går under jorden.

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

 

De mange afviste kan ikke gå rundt på fri fod

Hos Dansk Folkeparti glæder fremmedordfører Martin Henriksen sig over de mange afslag på asyl, og ser frem til, at det vil rygtes i de asylproducerende muslimske lande og medføre, at færre i fremtiden vil søge asyl i Danmark.

 

Men der er en bagside af medaljen. Det er de store udfordringer med at få dem sendt hjem igen, pointerer Martin Henriksen.

 

”Det er svært at få dem sendt ud, og det giver problemer, når afviste asylansøgere kan gå rundt på fri fod. Derfor har vi også bedt regeringen komme med et bud på, hvordan vi får bedre styr på de afviste asylansøgere,” siger Martin Henriksen til Jyllands-Posten.

 

Martin Henriksen henviser i den forbindelse til, at manden, der massakrerede en menneskemængde i Stockholm med en lastbil og dræbte fire personer og en hund, var en afvist asylansøger.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…