Flygtninge skal bo i millionvillaer, som kommunen køber til dem

Der bor i dag 16 flygtninge på Frydenholm i Rungsted. Hørsholm Kommune har lejet den store rigmandsvilla med egen park. Men lejemålet udløber 1. oktober.

 

Villaen har 30 værelser  på en knap 6.000 m2 stor grund med en dejlig park. Der er få hundrede meter til den attraktive Rungsted strand med udsigt over Øresund.

Men nu ser det ud til at være slut med at leje villaen.

 

Derfor overvejer kommunen ikke bare at leje men at købe villaer til flygtninge. Det sagde den konservative borgmester, Morten Slotved, mandag aften på et borgermøde.

 

– Jeg synes, vi er nødt til at have en politisk diskussion igen, om det kunne være interessant at købe boliger og anvende dem til flygtningeboliger.

 

Jeg kunne godt være parat til at købe en bolig i Rungsted, for vi har ikke noget jord i Rungsted i øjeblikket.

 

Jeg kunne godt forestille mig, at tre familier kunne bo i en bolig til under 10 millioner, og at vi stadig kunne få økonomien til at hænge økonomisk, siger borgmesteren ifølge sn.dk

 

På mødet blev det ikke sagt, at kommunen er indstillet på at købe Frydenholm, når lejekontrakten udløber. Da villaen var til salg i 2015, var prisen 20 millioner kroner, som det fremgår af annoncen længere nede i artiklen.

 

Det eksempel borgmesteren gav drejede sig om en villa til 10 millioner, hvor der kunne bo tre familier.

 

Enlige flygtninge må højst betale omkring 2.152 kroner om måneden, for par med flere børn er beløbet 4.656 kr. Resten skal kommunen betale. Men bormesteren mente altså godt, at det vil kunne løbe rundt.

 

Hørsholm Kommune får som de fleste andre kommuner tildelt et antal asylansøgere, som har fået status som flygtninge og dermed fast ophold i Danmark. Kommunen skal kommunen finde boliger til dem, og det lægger et betydeligt pres på Hørsholm og andre kommuner.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

Vrede borgere

Der var flere vrede borgere på mødet mandag. De var dog tilsyneladende ikke vrede over, at kommunen overvejede at købe villaer. Det fremgår i hvert fald ikke af referatet fra mødet.

 

http://sn.dk/Hoersholm/Borgmester-klar-til-at-koebe-millionvillaer-til-flygtninge/artikel/633009

 

Borgerne var derimod vrede over, at det åbenbart kun er en mindre del af kommunens flygtninge, der skal bo i det eksklusive Rungsted med postnummer 2960, skriver sn.dk.

 

De var utilfredse med, at de fleste flygtninge skal bo i det andet af kommunens postnumre, nemlig i Hørsholm 2970.

 

Hørsholm kommunes flygtningekvote betyder, at kommunen i 2015 skulle modtage 68 flygtninge og et tilsvarende antal i 2016.

 

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

Stort set alle kommuner får en kvote og deres borgmester og kommunalbestyrelse skal ifølge love sørge for boliger og andet til flygtningene.

 

Hvis Danmark har en lempelig udlændingepolitik, og der kommer mange asylansøgere, så er der flere, flygtninge, som kommunerne skal finde boliger til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Ved dette valg står Danmark over for to store kriser: ændringen af befolkningen og klimakrisen – men kun den sidste omtales

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Valgkampen bør bruges til at punktere tre store myter om indvandringens konsekvenser

 

Her på Frydenholm på Kong Georgsvej i Rungsted bor der i dag 16 flygtninge. Men lejemålet med den private udlejer ophører den 1. oktober, og Hørsholm Kommune har ikke aktuelle planer om at lave flere flygtningeboliger i Rungsted, hvilket mødte stor kritik på et borgermøde mandag aften. Nu erklærer borgmester Morten Slotved (K) sig parat til at se på, om kommunen skal opkøbe ejendomme i Rungsted og anvende dem som flygtningeboliger. Foto: Allan Nørregaard Da Hørsholm Kommune mandag aften holdt borgermøde om flygtningeboliger, kritiserede flere borgere kommunen for kun at have planer om at lave flygtningeboliger i postnummer 2970 Hørsholm og ikke det mere mondæne 2960 Rungsted Kyst. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men kommunen råder ikke over jord eller ejendomme, der kan anvendes som flygtningeboliger,

flygtningeboliger, i Rungsted, lød forklaringen.

– Jeg så gerne flygtningene fordelt over hele byen, men vi er nu engang nødt til at bruge de grunde og de ejendomme, vi har til rådighed, sagde Annette Wiencken (V), der er formand for §17, stk. 4-udvalget.

Det erklærer borgmester Morten Slotved (K) sig nu parat til at ændre på.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…