Et kærestepar brugte en simpel, men smart manøvre til at lænse en stribe supermarkeder for store summer

Arkiv / Golgle Map

En flok mennesker kommer ind i et supermarked. Flere af dem går hen til en kasserne og stiller sig, så de spærrer for kassemedarbejderens udsyn – eller også distraherer de vedkommende med spørgsmål om varer og lignende.

 

Imens går en medsammensvoren hen til en af de kasser, der er ubemandede, og snupper de penge, der ligger i kassen. Kassedyk, kalder man det.

 

Herefter forlader de sammen butikken og deler udbyttet.

 

Udbytte på næsten 400.000 kr.

Med denne simple, men smarte manøvre har et kærestepar fra Københavnsområdet hentet et udbytte på i alt næsten 400.000 kr. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Fredag blev kæresteparret ved Retten i Roskilde dømt for hele 75 af den slags kassedyk i dagligvarebutikker på Sjælland, på Fyn og i Jylland.

 

Den 42-årige mand, der også blev dømt for andre tyverier og nogle færdselsforseelser, fik en dom på ét år og ni måneders fængsel, medens hans 26-årige kæreste blev dømt til ét år og seks måneders fængsel.

 

De er begge fortsat fængslede og har begge anket dommen til Østre Landsret.

 

Ud over kæresteparret blev også to medsammensvorne dømt i sagen. Den ene er en 51-årig mand, som deltog i 50 af kassedykkene. Han blev idømt ét års fængsel. Den anden, en 52-årig mand fik otte måneders fængsel for sin medvirken.

 

I lighed med kæresteparret er de begge fra Københavnsområdet. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvordan de forholder sig til dommen-

 

Er tilfreds med de afsagte domme

Læs også
To unge piger ”af anden etnisk herkomst” var på tyvetogt – men så mødte de deres overmand

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er anklagefuldmægtig Henrik Smedegaard tilfreds med de domme, der er blevet afsagt i sagen.

 

”Det er et rigtigt godt resultat. Der ligger et grundigt og effektivt politiarbejde bag dommen, og det bevismateriale, som politiet har indhentet og sat sammen, gjorde, at alle fire gerningsmænd i vidt omfang erkendte det, de var tiltalt for,” siger Henrik Smedegaard ifølge pressemeddelelsen og understreger:

 

”Retten lagde i skærpende retning vægt på, at de var tale om rigtigt mange forhold, der var begået af flere i forening, og som havde en systematisk karakter med et betydningsfuldt udbytte. Det er meget tilfredsstillende og sender et klart signal om, at også den type kriminalitet tages alvorligt.”

 

Så nu er det slut med kæresteparrets hærgen gennem landets supermarkeder. For en tid i hvert fald.

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…