Jamal og Ali Alrudayni har snydt Danmark for enorme summer ved at vaske penge hvide i deres vekslefirma

Google Maps

Samtidig har Østre Landsret idømt en far og søn, som drev vekselkontoret, hver seks års fængsel.

 

Vekselkontoret Uni Travel & Exchange er torsdag i Østre Landsret blevet idømt en rekordstor bøde på 111 millioner kroner for omfattende hvidvask af penge.

 

Samtidig blev en far og søn, der drev vekselkontoret, idømt seks års fængsel.

 

Dermed fik de ikke noget ud af at anke dommen fra Københavns Byret. Her lød bøden “kun” på 92 millioner kroner, mens fængselsstraffene var de samme.

 

Uni Travel & Exchange havde til huse på Nørrebrogade i København. Her dukkede en lind strøm af kunder op for at veksle millioner af kroner til euro.

 

Når de særlige kunder kom ned i kælderen, sørgede faren, 67-årige Jamal Al-Din Alrudayni, for, at sporene blev slettet. Han dækkede overvågningskameraet til, så kunderne ikke blev fotograferet.

 

Såvel faren som sønnen, 34-årige Ali Alrudayni, blev som nævnt idømt seks års fængsel, hvilket er den maksimale straf for groft hæleri.

 

Politiets interesse for Uni Travel blev vakt, da de opdagede, at flere mænd involveret i den organiserede hashhandel på Christiania jævnligt valfartede til butikken på Nørrebrogade.

 

Østre Landsret vurderer, at der i vekselkontoret blev vasket i alt 223 millioner kroner hvide.

 

Anklageren i sagen, Karina Ankergren fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – i daglig tale Bagmandspolitiet – kalder dommen hård og særligt vigtig.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

– Det er enorme beløb, som den her sag handler om, og de to mænd har efter rettens vurdering ikke været i tvivl om, at pengene kunne stamme fra kriminalitet, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

– Den her dom cementerer over for alle i vekselbranchen, at hammeren falder, hvis man bryder den tillid, som hvidvasksystemet bygger på.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…