Irakisk flygtning levede fyrsteligt på ydelser fra den svenske stat, som han plattede sig til … i Irak

Arkivfoto / You Tube

En irakisk mand fik asyl i Sverige. Det gav ham adgang til et såkaldt udlændingepas, der tildeles folk, som har fået opholdstilladelse i Sverige, men ikke er svenske statsborgere. Samtidig beholdt han sit irakiske pas.

 

Manden var tilsyneladende vældig glad for de høje sociale ydelser i Sverige, som han fik rigeligt af.

 

Men han var ikke så glad for at bo i Sverige. Han ville hellere bo i Irak.

 

Så fik han en god idé: Han kunne flytte til Irak, men foregive, at han stadig boede i Sverige. Så kunne han indkassere store beløb i offentlige ydelser.

 

Som sagt så gjort. I 2012 brugte han sit udlændingepas til at rejse til Irak, og så blev han der.

 

Han var stadig registreret som borger i Nynäshamn Kommune. Men han kom stort set kun til Sverige, når det var nødvendigt for at trække penge ud af myndighederne.

 

Ærlighed er godt – men penge er bedre

Ved flere lejligheder har irakeren skrevet til svenske myndigheder og afgivet en erklæring ”på tro og love” om, at han ville underrette dem, hvis der skete forandringer i hans tilværelse, som påvirkede hans ret til at modtage svenske sociale ydelser.

 

Men det sprang han altså op og faldt ned på. Han havde åbenbart det synspunkt, at ærlighed er godt – men at lænse den svenske velfærdsstat for en masse penge er endnu bedre.

 

Hans sociale bedrag gik strygende i fem år. Men så skete der det uforudsete, at de forskellige svenske myndigheder begyndte at tale sammen! Hvor uheldig kan man være?

 

Grænsepolitiet, Udlændingestyrelsen (Migrationsverket) og de sociale myndigheder udvekslede oplysninger om irakeren. Og så klappede fælden.

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

 

Regning på knap 800.000 kr.

Ifølge avisen Nynäshamns Posten står han nu over for et krav om at tilbagebetale et beløb på hele 768.330 sv. kr. til det sociale system.

 

Meget tyder dog på, at han vil erklære sig ude af stand til at betale dem tilbage.

 

Festen stopper nu for ham. Men han har altså kunnet leve fem år i sus og dus i Irak for de svenske skatteyderes regning.

 

Hvem ved – måske har han stadig gemt nogle af pengene i Irak. Men over for de svenske myndigheder kan han argumentere for, at han er fattig som en kirkerotte.

 

Sverige er mulighedernes land

Hvis bare man er lidt kreativ, kan man udnytte et politisk korrekt, godtroende system.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Først kalder man sig flygtning. Så får man penge. Så rejser man tilbage til det land, man skulle forestille at være flygtet fra, mens man beholder pengene.

 

Sverige er virkelig mulighedernes land, når man kan fremstille sig selv som offer.

 

http://www.nynashamnsposten.se/stockholm/nynashamn/lurade-till-sig-bidrag-for-nastan-800-000-kronor-maste-betala-tillbaka-allt

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…