Interview om skat og udlændinge: Kristian Thulesen Dahl smider bombe i de politiske forhandlinger

foto: Privat

Forhandlingerne om finansloven er i fuld gang på Christiansborg. Regeringen vil kæde finansloven sammen med forhandlinger om en skatteplan.

 

Men nu smider Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl en bombe i forhandlingerne. Det sker i et interview med Den Korte Avis.

 

“Hvis regeringen lægger op til skattelettelser, vil vi kræve en vidtgående skærpelse af udlændingepolitikken,” siger han til avisen.

 

Konkret vil han have en aftale, der sikrer, at de syriske flygtninge i Danmark rejser hjem igen, så snart forholdene tillader det.

 

Helt ny linje i flygtningepolitikken

Regeringen er under tidspres for at få forhandlet finansloven på plads. Det kan blive svært at nå en skatteaftale samtidig.

 

Men under alle omstændigheder vil Dansk Folkeparti have udlændingepolitikken med i forhandlingerne.

 

Hvis forhandlingerne i første omgang koncentrerer sig om finansloven, vil Dansk Folkeparti komme med forslag, der kan forhandles hurtigt. Thulesen Dahl kræve styrket grænsekontrol, og han føjer til:

 

“Vi vil  også øge presset for at få sendt afviste asylansøgere og udviste kriminelle ud af landet. Hvis de ikke vil rejse hjem, skal de frihedsberøves.”

 

Men hvis regeringen bringer skattelettelser ind, vil Dansk Folkeparti skrue kraftigt op for kravene til udlændingepolitikken.

 

Partiet er ikke interesseret i skattelettelser. Skal der overhovedet være lettelser, skal det være i bunden.

Læs også
En stemme på Mette Frederiksen vil uundgåeligt være en stemme på en svagere udlændingepolitik

 

Og hvis regeringen vil tale skat, vil Dansk Folkeparti bruge det som anledning til at gennemtvinge en helt ny linje i flygtningepolitikken.

 

De skal hjem igen

Flygtningepolitikken skal fremover have det klare mål, at flygtninge skal vende tilbage til hjemlandet, så snart det er muligt.

 

Systemet skal forberede flygtningene på, at de skal hjem igen. Og når det bliver aktuelt, skal der være en plan for, hvordan det konkret skal gøres.

 

“Dansk Folkeparti vil have et opgør med den nuværende praksis, hvor flygtninges ophold hele tiden forlænges – og til sidst vokser de så meget fast her i landet, at de får lov til at blive her,” lyder det fra Thulesen Dahl.

 

Resultatet bliver, at flygtninge fra især muslimske lande kommer til at udgøre en kraftigt stigende andel af befolkningen i Danmark.

 

Læs også
Udsigt til politisk drama om udlændingepolitik mellem Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen

“Det betyder meget store udgifter for det danske samfund. Samtidig fører det til stærke parallelsamfund og en alvorlig svækkelse af dansk kultur.”

 

Syrerne kan begynde at vende tilbage

Dansk Folkepartis formand siger til Den Korte Avis, at han især er optaget af, at syriske flygtninge kommer hjem igen.

 

Syrerne kom hertil i stort tal i 2015 og 2016, da den tyske kansler Angela Merkel åbnede Europas døre for en massiv tilstrømning.

 

Men de skal ikke gøres til en permanent del af en danske befolkning, slår han fast.

 

Der er nu områder af Syrien, som man kan vende tilbage til uden at risikere liv og lemmer. For Thulesen Dahl er der en tommelfingerregel:

 

“Når syriske flygtninge i nabolandene begynder at vende tilbage til bestemte dele af Syrien, så må det være muligt for syriske flygtninge i Danmark at gøre det samme. Og det skal de så,” understreger han.

Læs også
Aftalen om finansloven mellem regeringen og Dansk Folkeparti er historisk skelsættende

 

Regering uden plan

Her er stof til en dramatisk konflikt mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

 

Kristian Thulesen Dahl sender en klar besked til statsministeren: “Hvis Lars Løkke Rasmussen vil tale skattelettelser, vil vi kræve en plan for, hvordan syrerne kommer hjem.”

 

En sådan plan har regeringen indtil videre ikke været i nærheden af at lave.

 

En bombe er smidt i forhandlingerne.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…