Immunterapiens førstedame får Kræftens Bekæmpelses Hæderspris

Kræftens Bekæmpelse

Professor, overlæge, og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital, Inge Marie Svane, er modtager af Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Hun får prisen for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter. Hædersprisen blev overrakt af kronprinsesse Mary på World Cancer Day lørdag 4. februar.

 

Kræftens Bekæmpelses formand Dorte Crüger, professor Inge Marie Svane og kronprinsesse Mary på World Cancer Day 4. februar, da Inge Marie Svane modtog Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017. Foto: Tomas Bertelsen

 

Inge Marie Svane, 52, var i mange år ret alene i Danmark om at forske i sammenhængen mellem immunsystemet og kræft. I dag er hun en af Danmarks fremmeste eksperter i immunterapi, som dækker over en række forskellige behandlinger, der kan hjælpe patientens eget immunforsvar til at bekæmpe kræft. Det er behandlinger, som har skabt nærmest mirakuløse resultater de senere år.

 

Inge Marie Svane deler sit arbejdsliv mellem forskningen som leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital – og behandlingen af patienter som overlæge på hospitalets kræftafdeling med ansvar for patienter med modermærkekræft. For hende går forskningen hånd i hånd med behandlingen, og resultaterne i laboratoriet skal hurtigst muligt komme patienterne til gavn.

 

Lørdag 4. februar fik Inge Marie Svane Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017 overrakt af kronprinsesse Mary. Det skete ved et arrangement i Skuespilhuset i København, som også var en markering af World Cancer Day. Dorte Crüger, formand for Kræftens Bekæmpelse, begrunder valget således:

 

– Inge Marie Svane får prisen, fordi hun på fornemmeste vis er læge både for patienterne i dag og for patienterne i morgen. Hun giver håb om længere liv med sit arbejde med at udvikle og sikre helt nye typer af kræftbehandling i Danmark, og hun gør det i et tæt og respektfuldt samarbejde med sine patienter, siger Dorte Crüger.

Indstillet af patient

Inge Marie Svane er indstillet til hædersprisen af en af sine patienter, 74-årige Poul Erik Pedersen, der havde modermærkekræft, som havde spredt sig til blandt andet hjerne og lunger. I dag er han kræftfri efter forsøgsbehandling med immunterapi.

 

– Inge Marie Svane giver den fagligt bedste behandling, og hun giver tryghed. Selv om hun har travlt som læge og forsker, er hun omhyggelig og giver omsorg. Da jeg var meget syg, ringede hun hjem til os en gang om ugen for at spørge til mig, siger Poul Erik Pedersen.

 

Det er syvende gang, at Kræftens Bekæmpelse uddeler sin hæderspris på 50.000 kr. Med hædersprisen ønsker Kræftens Bekæmpelse at fremhæve den særlige indsats og det enestående eksempel, som kan inspirere andre til at give kræftpatienter optimal behandling, pleje og omsorg.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…