Hele partiet står nu bag Fillon, og i aftes fortsatte han sin valgkamp med fornyet energi i et vælgermøde i Orléans

France 3

PARIS: Alle forsøg på at stikke en kæp i hjulet for Francois Fillon i kampen for at blive Frankrigs næste præsident slog fejlkiksede, og i aftes fortsatte han sin kampagne med fornyet energi på et vælgermøde i Orléans.

 

Det var svært at være mere klar i mælet end borgmester Alain Juppé, da han fra sit rådhus i Bordeaux  meddelte, at han ikke er kandidat til præsidentvalget. Han følte, at det var for sent for ham at stille op for at føre den såkaldte Plan B ud i livet.

 

Ikke desto mindre forsøgte den anden store taber i primærvalgene, eks-præsident Nicolas Sarkozy,at presse Fillon til at trække sig. Han inviterede ham til at mødes med ham og Juppé for at ovdrtale ham til at overlade sit kandidatur til sin nære støtte, byen Troyes borgmester Francois Baroin. Men Juppé afsslog at komme til Paris, og Baroin skulle ikke nyde noget af at være afhopper.

 

Derefter var der lagt op til et lukket møde i partitoppen mandag aften, og det blev kortvarigt.  Fomanden for Senatet, Gérard Larcher kunne efter en times tid træde frem og kundgøre, at der nu var klar bane for Fillon. Det republikanske parti ville i samlet blok bakke ham op som kandidat.

 

Fillot takkede for tilsagnet om at gøre præsident Hollandes politiske mord på en farlig kandidat til skamme. Et politisk hold-up, som han siger med et nyt, mere engelsk end fransk ordvalg. Og han forsikrede, at han var parat til at genoptage valgkampen med fornyet energi. Det beviste han allerede i aftes med et velbesøgt vælgermøde i Orleans.

 

Op mod 40.000. Men 200.000 som bevis på Fillons skuffende resultat kan ingen finde kilden til.

 

Hvem har valgt 500 repræsentative vælgere

Bureauet IFOP bringer nogle overraskende tal i meningsmålinger af opbakningen til de forskellige kandidater. I såkaldte rollinger bringer IFOP daglig 500 vælgeres holdninger i forskellige medier. Det er de samme 500, som spørges hver dag, og dermed mener bureauet at give et billede af bevægelserne i vælgernes sympatier.

 

Ingen tvivl om, at de 500 bliver spurgt hver dag, men hvordan er de 500 udvalgt som repræsentative? Man kan have sin skepsis, da det var Emmanuel Macron, der som økonomiminister gjorde sin ven Frederic Dabi til administrerende direktør for IFOP.

 

Det kan for mange svække tilliden til, at Fillon gik et point tilbage og måtte nøjes med 20 procent tilslutning efter den s største vælgermanifestation nogen sinde i den femte republiks historie på Trocadéro-pladsen i Paris. Fillon blev hos IFOP overhalet af Marine Le Pen med 27 procent, plus en procent, og Macron med 25,5 pct, også plus en. Der blev regnet med 35 procent sofavælgere til første valgrunde den 23. april.

 

Det kan man så tro på, hvis man vil. Fillon gør ikke.

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

 

http://france3-regions.francetvinfo.fr/centre-val-de-loire/loiret/orleans/francois-fillon-meeting-orleans-ce-mardi-1209215.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…