Han skyldte kriminelle bagmænd en bunke penge – dem blev han tvunget til at betale på en højst usædvanlig måde

Colourbox

En 32-årig mand i løbet af en fredag og en weekend i september blev tvunget til at gå totalt indkøbsamok.

 

Det var ikke med en pistol i nakken.

 

Til gengæld blev han nøje fulgt af et par hårde kriminelle bagmænd, som han skyldte penge for stoffer.

 

I løber af tre dage lykkedes det således for den 32-årige at brænde 758.000 kroner af på nogle helt vilde indkøb, skriver Vejle Amts Folkeblad.

 

Fik alternative muligheder til afvikling af gælden

Da han ikke kunne betale de kriminelle bagmænd, de penge, han skyldte dem, fik han nogle alternative muligheder for afvikling af gælden.

 

”Jeg valgte den, der gik mindst ud over andre mennesker,” fortalte den 32-årige ifølge Vejle Amts Folkeblad i retten i Kolding.

 

Her forklarede han, at han udleverede sit pas, kørekort og nem-id til de kriminelle bagmænd, som oprettede en konto i COOP Bank i den 32-åriges navn.

 

”Og så begyndte jeg ellers at købe, medens de fulgte efter mig og overtog varerne,efterhånden som jeg købte dem,” forklarede han i retten.

 

En ny Ford Fiesta var også på indkøbslisten

Blandt de største enkeltindkøb var blandt andet designmøbler og lamper for i alt 137.000 kroner i en møbelforretning i Vejle, medens der også blev købt elektronik for knap 100.000 kroner i Bilka i Vejle.

 

Læs også
Skattemoral og den fortsatte skandale om SKAT

Ligeledes var en ny Ford Fiesta kommet på indkøbslisten som afdrag på gælden til de kriminelle bagmænd.

 

Bilen blev købt hos en autoforhandler i Viborg. Men her blev COOP kortet dog i lommen, skriver Vejle Amts Folkeblad.

 

I stedet for blev der oprettet en låneaftale på 195.000 kroner med Ford Credit i Ballerup på grundlag af forfalskede lønsedler og en forfalsket årsopgørelse fra SKAT.

 

Denne handel var den 32-årige mindre involveret i udover, at han hentede bilen og tyve minutter efter afleverede den til de kriminelle bagmænd.

 

Først i løbet af søndagen opdagede COOP Bank, at den var rivende gal og spærrede kortet.

 

Er tidligere narkoman, stoffri og inde i en god gænge

I retten blev det skyldige beløb opgjort til mere end 758.000 kroner. Der er således tale om groft bedrageri med en straframme på op til otte års fængsel.

Læs også
Erhvervsminister Brian Mikkelsen henstiller, at dybt forgældede familiers lånemuligheder begrænses

 

Så galt går det dog ikke for den 32-årige. I retten lagde han ikke skjul på, at han blot ville have det hele lagt fra sig, efter at han nu var blevet stoffri og inde i en god gænge.

 

Det tog anklageren ifølge Vejle Amts Folkeblad i høj grad i betragtning og krævede mellem halvandet år fængsel og et år og otte måneders fængsel som en kombinationsstraf med en del betinget og ligeledes med samfundstjeneste.

 

Der afsiges dom i sagen på fredag.

 

Du kan læse hele artiklen her: http://vafo.dk/112/Bedrageri-32-aarig-brugte-758000-kroner-paa-en-weekend-men-der-var-en-forklaring/artikel/491627

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…