Friske tilbud på vinhylden

Næppe er januarudsalget af vin overstået, før den seriøse del af vinbranchen, hvis produkter omtales i disse spalter, spiller ud med friske nyhedstilbud på vinhylderne her ved indgangen til februar måned. Faktisk vrimler det med spotpriser for vin af høj klasse.

 

Hvidvin    

 

Pajzos Winery, 2015 Furmint, Tokaj, Sarospatak, Ungarn – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 89,25 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Tokaj vinregionen ligger i den nordvestlige del af Ungarn. Den er mest kendt for sine ædelsøde vine, som giver konkurrenter fra Østrig, Tyskland og Frankrig kamp til stregen. 2015 Furmint er en tør, sprød og frugtsprudlende vin, som alle bør få kendskab til. Vingården ejes af en  fransk investorkreds.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Thomas Hardy & Sons, 2016 Nottage Hill, South Eastern Australia, Australien – Normalpris 69,95 -Tilbudspris 39 kr. hos Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen.

 

Producenten hører til de store ”down under” og er kendt for sin høje kvalitet. Det gælder også denne Nottage Hill, som er lavet på 100% Chardonnay druer. Den dufter af ananas og nektarin og smager af citrusfrugt. Prisen er et fund. I Norge tager Vinmonopolet 135 Nkr. for den. Det er horrible tilstande.

 

Importør: Coop, Albertslund.

 

Rødvin

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Château de Potiron, 2009 Magnum Cuvée Exceptionelle ABCB, Capian, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 500 kr. – Tilbudspris 199,95 kr. i udvalgte Meny-butikker. På telefon 20 68 92 80 oplyses om nærmeste forhandler.

 

Vinslottet er danskejet og ligger sydøst for vinbyen Bordeaux. Her produceres klassisk vin på Merlot, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon druer af meget høj klasse. Den aktuelle vin, der har vundet guldmedalje i 2011 på Concours de Bordeaux, er magnumtappet og indeholder således 150 cl. Et sjældent godt køb til prisen.

 

Importør: DZ Wine Denmark, Kgs. Lyngby.

 

Società Montedidio, 2015 Nero d’Avola, Terre Siciliana IGT, Syracus, Italien. Normalpris 179,95 kr. – Tilbudspris 89,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

I glasset har vi en usædvanlig god kvalitetsvin fra Sicilien. Den er lavet af familieforetagendet Montedidio på senthøstede 100 % Nero d’Avola druer og dufter i glasset af kraftfuld og krydret frugt. Hvis du før har været lidt skeptisk over for sicilianske vine, så har de chancen her for at blive omvendt.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Importør: Vin Med Mere, Føvling.

 

Azienda Agricola Allegrini, 2013 Palazzo della Torre, Veronese IGT, Fumane, Italien – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 109,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Selvom 12 flasker kan synes mange, så er der også her tale om et supergodt tilbud, specielt hvis der skal købes ind til en rund fødselsdag, en konfirmation eller anden festivitas. Vinen er fremstillet af 75% Corvina, 20% Rondinella og 5% Sangiovese druer efter en avanceret produktionsmetode, hvor en del af den friske most blandes med en most, som er lavet af tørrede druer.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Finca Viladellops, 2012 Tinto Crianca, Penedès DO, Olérdola, Spanien – Normalpris 169 kr. – Tilbudspris 109 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Vinhuset er forbundet med det historiske slot Olérdola, som ligger 45 km vest for Barcelona og spillede en afgørende rolle i 900-tallet i kampen mod den arabiske invasion i Europa. Et besøg værd! Vinen består af 60% Garnacha (Grenache) og 40% Syrah, en flot blanding, der kan anvendes til både rødt og hvidt kød med lige stort velbehag.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Cantina Tua Rita, 2013 Tierre, Rosso Toscana IGT, Suvereto, Livorno, Italien – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 119,95 kr.

 

Vinhuset, der har 30 hektarer marker, ligger i Suvereto syd for Bolgheri og er ekspert i at fremstille Super-toskanere, altså vine lavet på ikke-lokale druer. Tierre er således blandet af 80% Merlot og 20% Alicante druer. Den er fløjlsblød og smelter på tungen.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Domaine Rotier, 2015 Esquisse, Gaillat AGC, Toulouse, Frankrig – Normalpris 125 kr. – Tilbudspris 85 kr. Ved køb af 6 flasker.

 

Domænet ligger i det sydvestlige franske Tarn-departement, og den velsmagende vin er fremstillet på Syrah (20%) og den lokale Duras (80%) drue. Der er ikke anvendt svovl- eller andre konserveringsmidler overhovedet, hvorfor det må anbefales at drikke den ung f.eks. sammen med stegt lam.

 

Importør: Vinova, Horsens.

 

Adega do Cantor, 2015 Cantor 75, Albufeira, Portugal – Normalpris 99,95 kr. – Tilbudspris 69,95 kr.

 

Popsangeren Sir Cliff Richard fyldte 75 år i 2015, og hans kompagnon i vingården Adega do Cantor i det sydlige Portugal, Nigel Birch syntes, at det skulle fejres med en særlig rødvinsudgave. Lokale druesorter blev kasseret og erstattet med sikre vindere som Syrah og Grenache. Resultatet er en blød, men samtidig kraftig vin med indbygget harmoni mellem syre og frugt.

 

Importør: GOBIvin, Brøndby.

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Tenuta Montecchiesi, 2014 Sangiovese, Toscana IGT, Cortona, Toscana, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 89 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen, der er produceret af 100% Sangiovese druer, er et godt eksempel på, hvorfor vinene fra Toscana er så populære i Danmark. Bag vinen, der er frisk og lige til at gå til, står Dal Cero-familien, som ejer flere vingårde i dette vinøse smørhul.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Angelo Rocca & Figli, 2015 RealZin, Salento IGT, Apulien, Italien – Kampagnepris 61,95 kr. hos Meny og Spar. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinens navn spiller på, at druen skulle være en amerikansk Zinfandel. Men da den er produceret i Italien, er det korrekte druenavn Primitivo. Ikke at det spiller nogen væsentlig rolle, for fra glasset stiger en rig, krydret frugtduft, og den første slurk smyger sig rundt om tungens smagsløg.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…