Litauer myrdede brutalt 17-årige Lisa – så fik han kærligheden at føle fra de andre fanger, og nu beder han om hjælp

Hun blev fundet i en lade få hundrede meter fra sin arbejdsplads. Hun var myrdet.

 

Morderen havde hængt hende og derpå smidt hende ind i et skab i laden med et reb omkring halsen.

 

Den kun 17-årige Lisa Holm forsvandt sporløst den 7. juni 2015 på vej hjem fra den café i den lille svenske landsby, Blomberg, hvor hun arbejdede. Det skrev Den korte Avis.

 

Fem dage senere blev hun kvalt og smidt i skabet i den omtalte lade.

 

Det brutale drab og måden, den unge dræbte pige var blevet efterladt og fundet på, vakte opstandelse i Sverige, ligesom historien om drabet fandt vej til adskillige internationale medier.

 

Litauer blev dømt for mordet
I november 2015 blev den dengang 37-årige litauer, Nerijus Bilevicius, kendt skyldig i mordet på den 17-årige Lisa Holm og idømt fængsel på livstid, men dog med mulighed for at få straffen gjort tidsubestemt.

 

Under retsmødet i slutningen af november blev det afsløret, at politiet fandt flere DNA-spor i den lade, hvor Lis Holm blev hængt.

 

Blandt andet blev der fundet sæd på gulvet, blot på hendes tøj, DNA-spor på hendes undertøj, og DNA-spor på det reb, litaueren brugte til at kvæle den unge pige med.

 

Men på trods af sæden, var der ikke tegn på voldtægt.

 

”Det var ikke en voldtægt, som gik galt. Han har overmandet hende, hængt hende, tapet hendes mund til og ved dette har han fået tilfredsstillelse, sagde anklager Lars-Göran Wennerholm blandt andet i sin afsluttende procedure ifølge BT

 

Vil afsone sin straf i Litauen
Litaueren afsoner i øjeblikket sin straf på Norrtäljeanstalten, men har anmodet om at få lov til at afsone sin livstidsstraf i et litauisk fængsel.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Det sker på trods af, at hans advokat, Björn Hurtig, har advaret ham om, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har afsagt en kendelse om, at Litauen krænker livtidsdømte fangers menneskerettigheder, skriver den svenske avis Aftonposten

 

Men det har ikke gjort indtryk på den livstidsdømte litauer.

 

”Nerijus fastholder ansøgningen om at blive overført til Litauen. Han har, som han udtrykker det, intet i Sverige. I modsætning til de øvrige indsatte i fængslet får han aldrig regelmæssige besøg af familie, og det er i Litauen, han har sin familie,” siger Samuel Hartman, der som jurist bistår forsvarsadvokaten Bjørn Hurtig, til Aftonposten.

 

Fik smidt kogende vand i ansigtet
Der kan dog også være andre grund til, at litaueren ønsker at afsone sin straf i Litauen.

 

Han har tydeligvis al mulig grund til at frygte for sin sikkerhed i et svensk fængsel.

 

Således fik han tidligere på året smidt kogende vand i ansigtet af sine medfanger.

 

Litauere fylder godt op i danske fængsler
Litauere, der bliver anholdt og dømt i Danmark, fylder i de danske fængsler og kan ikke sendes til Litauen til afsoning i hjemlandet.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Således sad der i slutningen af november 2015 i alt 44 litauere og afsonede i danske fængsler og arresthuse, fremgår det af Kriminalforsorgens statistik for 2015.

 

Statistikken for 2016 er endnu ikke offentliggjort.

 

I EU-landet Litauen er fængselsforholdene af en sådan karakter, at de strider mod menneskerettighederne.

 

Og da Danmark som bekendt har tilsluttet sig Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, kan de danske myndigheder af samme grund ikke sende litauere til afsoning i hjemlandet.

 

Hvis de gjorde, ville det uden tvivl have en afskrækkende virkning, da danske fængsler efter østeuropæiske forhold er at sammenligne med flerstjernede hoteller.

 

Af samme grund er en fængselsstraf i Danmark for mange østeuropæere den rene svir.

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

Læs mere om sagen her:
http://www.bt.dk/udland/lisa-blev-fundet-draebt-i-en-lade-her-er-dommen-i-sagen-der-rystede-sverige

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/3n2dA/nerijus-bilevicius-valjer-litauen-trots-kritik-mot-manskliga-rattigh

 

http://denkorteavis.dk/2015/lisa-myrdet-betalte-hun-prisen-for-en-ukontrolleret-indvandringspolitik/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…