Unge indvandrere afsløret i stenkast mod biler fra gangbro – ‘det er samfundets skyld’

Søndag aften kastede en flok drenge sten og æg fra en gangbro ned på en vej. Det drejer sig om Camma Larsen-Ledets Vej i Høje Kolstrup ved Aabenraa.

 

Stenkast mod biler fra gangbroer er efterhånden set deprimerende mange gange herhjemme. Men ved denne episode er der noget afgørende nyt:

 

Man har fanget gerningsmændene.

 

En flok indvandrerdrenge identificeret

Gang på gang er det ellers lykkedes for stenkasterne at undgå at blive identificeret og fanget.

 

Det gælder også ved den hidtil alvorligste episode, hvor en tysk kvinde blev dræbt og hendes mand slået til invalid på Fyn, da en stor sten fra en gangbro ramte deres bil. Her var ellers en omfattende efterforskning.

 

Nu kan Aabenraa Lokalpoliti fortælle, at det var en flok unge af anden etnisk herkomst i alderen 12-14 år, der kastede stenene i Høje Kolstrup.

Læs også
Beboermøde i Korsør angrebet af unge indvandrere, der væltede kaffebord og lavede hærværk på bil

 

Der har tidligere været anmeldelser af stenkast i området. I juli måned fik en bil således smadret sin forrude i Høje Kolstrup.

 

Indvandrerdrengene, der stod bag de seneste stenkast, cyklede til og fra broen for at dyrke deres modbydelige ’hobby’.

 

”Det er samfundets skyld”

Det er lykkedes at identificere flere af gerningsmændene med hjælp fra SSP Aabenraa – altså myndighedernes samarbejde om at forebygge kriminalitet.

 

”Nu venter samtale med drengene og deres forældre, for det her skal stoppes,” siger Jan Lambertsen der er leder af Aabenraa Lokalpoliti.

 

Læs også
Ikke-vestlige unge snyder langt mere med SU end unge med dansk baggrund – men Journalistisk Venstreparti vil ikke fortælle hvorfor

Med et rigtig pædagogudtryk kalder man det ”bekymringssamtaler”. I gamle dage ville man have talt om et ”alvorsord”, en ”opsang” eller måske en ”skideballe” – vel at mærke efterfulgt af sanktioner.

 

Men skal man tro John Hansen, der er lokal SSP-konsulent, er de uhyrlige angreb på bilister slet ikke drengenes eller deres forældres skyld.

 

Nej, det er samfundet skyld.

 

John Hansen formulerer det således:

 

”Vi vil tale med drengene og deres forældre. Måske har drengene brug for et fritidspas, fordi de keder sig for meget i fritiden. Det kan også være, at forældrene skal guides til de fritidstilbud, de unge har i lokalområdet.”

 

Læs også
Kirsten Damgaard har været til et seminar om “Islamisk finans og finansiel eksklusion af muslimer i de nordiske lande”

Bringer andre i fare, fordi de mangler fritidstilbud!?

Det er samfundets skyld. Det er kommunens skyld. De unge kaster med sten og bringer andres liv i fare, fordi de mangler fritidstilbud!

 

SSP-konsulenten kunne åbenbart ikke drømme om at gå i rette med forældrene, fordi de har opdraget deres sønner til hensynsløs adfærd og total mangel på indlevelse i andre mennesker.

 

Det er samfundets skyld. Det er danskernes skyld.

 

Har den tanke slet ikke strejfet SSP-konsulenten, at de unge gerningsmænd mangler solide danske værdier som socialt ansvar?

 

Kultursammenstød

I de andre alvorlige eksempler på stenkast mod biler mangler man stadig at få identificeret gerningsmændene. Forhåbentlig vil det gradvis lykkes.

 

Det er vigtigt at få en åben debat om, hvordan unge kan komme så langt ud.

 

Forklaringen ligger ikke i manglende fritidstilbud. Det danske samfund bugner af fritidstilbud.

 

Til gengæld kan forklaringen på i hvert fald nogle af episoderne være værdisammenstød og kultursammenstød.

 

http://www.jv.dk/aabenraa/Nyt-stenkast-fra-gangbro-Unge-drenge-blev-genkendt/artikel/2541048

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…